AgroKlub.com

\

Sajmovi & događanja

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Sajmovi & događanja » Posjetite 3. Festival maslina u Zagrebu

Posjetite 3. Festival maslina u Zagrebu

Festival maslina

Posjetite 3. Festival maslina u Zagrebu

Datum: 09.09.2017. 13:30

Kategorija:

Sajmovi & događanja

Cilj Festivala je educirati građane Zagreba i druge posjetitelje o nutritivnoj i zdravstvenoj vrijednosti maslinova ulja i proizvoda od maslina.

Na Zagrebačkom velesajmu će se od 23. do 25. veljače 2018., održati 3. Festival maslina u Zagrebu. Vrijeme održavanje je u istom terminu kada i renomirani sajmovi Nautika i Hotel&Gastroteh.

Festival će se održavati u Kongresnom centru ZV-a, a svečana večera će biti u Gastro-Globusu. Program i sadržaj Festivala će biti bogatiji od prethodnog, tako da se očekuje vrlo veliki odaziv zainteresiranih, kako maslinara i drugih izlagača, tako i građana.

Festivala maslina u Zagrebu je manifestacija čiji je koncept u prethodna dva izdanja vrlo dobro prihvaćen. Cilj Festivala je educirati građane Zagreba i druge posjetitelje o nutritivnoj i zdravstvenoj vrijednosti maslinova ulja i proizvoda od maslina.

Održat će se i Stručno skup

Drugo, upozoriti na kvalitetu hrvatskih maslinovih ulja, organiziranjem ocjenjivanja ulja (senzorska analiza, panel ocjenjivača) i organiziranjem prodajne izložbe. Na izložbi i ocjenjivanju će sudjelovati maslinari iz cijele Hrvatske i nekoliko susjednih zemalja. U sklopu Festivala bit će održan Stručni skup, kako za maslinare, tako i za širu publiku. Taj dio festivala je u dosadašnja dva izdanjaizazvao vrlo veliki interes. Također, organiziranjem vođenih degustacija ukazuje se publici na dobre karakteristike ulja, ali i na mane, te kako ih prepoznati. I na drugim radionicama publika će naučiti kako proizvesti dobru kremu na bazi maslinova ulja, kako prirediti ukusan obrok itd.

Pozivaju se stoga svi zainteresirani da u petak 23. veljače 2018. godine od 14-19 sati, te u subotu i nedjelju 24. i 25. veljače 2018. od 10-19 sati posjete Festival maslina u Zagrebu na Zagrebačkom velesajmu.

Foto: zagreboliveinstitute.hr

Broj pregleda članka: 312; Uspješnost članka: 21.6

Tagovi: Maslinovo ulje, Zagreb, Stručni skup, Festival maslina, 2018

Ključne riječi članka: posjetite, 3, festival, maslina, u, zagrebu, festivala, zagrebu, maslina, organiziranjem, festival


Karolina Tušek

Svi tekstovi autora

Autorica Karolina Tušek

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!