Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Farm Show Osijek
  • 27.08.2021. 14:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Pod kišobranima otvoren ovogodišnji 8. Farm Show Osijek - prvi takvog tipa u 2021.

Na čepinskoj zračnoj luci, svoju najnoviju ponudu profesionalne poljoprivredne mehanizacije na 7.000 četvornih metara prezentira 24 izlagača, što je više u odnosu na godinu prije. 

Foto: Maja Celing Celić
  • 784
  • 574
  • 0

Unatoč vremenskim (ne)prilikama koje danas nisu bili naklonjene organizatorima, otvoren je ovogodišnji, 8. po redu, Farm Show Osijek

"Kiša nam čak i odgovara s obzirom na to da se ne mogu raditi radovi u poljoprivredi, a naši posjetitelji su uglavnom farmeri, tako da očekujemo dobru posjećenost“, izjavio je prilikom otvorenja sajma Darko Aračić, prvi čovjek Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije, organizatora ove manifestacije.

Na čepinskoj zračnoj luci, svoju najnoviju ponudu profesionalne poljoprivredne mehanizacije na 7.000 četvornih metara prezentira 24 izlagača, što je više u odnosu na godinu prije. 

"Tu su najveći svjetski brendovi, sve najnovije tehnologije što postoje za obradu zemlje i na kraju krajeva za proizvodnju hrane“, naglasio je Hrvoje Marjanović, tajnik Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije.

Posjetitelji su željni noviteta s tržišta poljoprivredne mehanizacije

Iako je pandemija u početku značajno utjecala na potražnju za strojevima, situacija se sada popravlja. "Primijetili smo da ljudi sve više obraćaju pažnju na nove tehnologije, žele uložiti i imati što efikasnije i bolje strojeve“, istaknuo je Marjanović.

Prvi sajam ovakvoga tipa ove godine 

Ispred Ministarstva poljoprivrede okupljene je pozdravio državni tajnik Tugomir Majdak i istaknuo kako je ovaj sajam doprinos suvremenoj, moderniziranoj, hrvatskoj poljoprivrednoj proizvodnji. 

"Znamo da poljoprivredni potencijal, ako se primjenjuje suvremena i moderna mehanizacija i oprema, može biti iskorišten u većem dijelu nego ako se ne primjenjuje. Čak 50 posto veća je iskorištenost genetskog potencijala poljoprivrednih kultura“, kazao je. 

Zamjenik župana, Mato Lukić naglasio je kako sajam poljoprivredne mehanizacije nudi nešto bez čega danas poljoprivredu ne možemo ni zamisliti. "Ako smo išta naučili iz ove pandemije onda je to samoodrživost i proizvodnja hrane“, rekao je i poručio kako će županija i dalje poticati poljoprivrednike na proizvodnju kroz uskoro aktivnih 14 mjera. 

Unatoč vremenskim neprilikama otvoren je ovogodišnji FarmShow Osijek

Osvrčući se u svome obraćanju na ovogodišnju proizvodnju, vremenske prilike i kako su one utjecale na prinose, Silva Wendling, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu OBŽ-a rekla je kako je poljoprivredna proizvodnja trenutno složena, a uzrok tome nije samo pandemija nego i klimatske promjene koje su svake godine sve izraženije. 

"Većina velikih proizvodnji odvija se na području naših pet slavonskih županija, ali prednjači Osječko-baranjska s obzirom na površinu veću od 200.000 hektara poljoprivrednog zemljišta. Naše potpore usmjere su na male proizvođače. U postupku smo donošenja odluke za programsko razdoblje 2021.-2023., sredstva su nam osigurana, a mjere široke“, poručila je Wendling. 

Ulaz je i ove godine besplatan, parking je osiguran, a sajam je za posjetitelje otvoren od petka do nedjelje od 9 do 17 sati.


Fotoprilog


Tagovi

FarmShow Sajam Poljoprivredna mehanizacija Darko Aračić Hrvoje Marjanović Tugomir Majdak Mato Lukić Silva Wendling


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Farm Show Osijek

Sv. L.B. Mandića 172, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 99 264 8048, e-mail: dino.tomljanovic@agronom.hr web: http://www.farmshowosijek.eu/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/