Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 16.04.2009.

Počinje mikanovačka “Šunkijada”

  • 710
  • 34
  • 0

Četvrti put zaredom u Starim Mikanovcima održava se Festival šunke poznatiji kao “Šunkijada”, a ocjenjivanje kvalitete šunke 22 natjecatelja počinje danas. Predsjednik povjerenstva za ocjenjivanje je prof. dr. sc. Đuro Senčić s Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku.

Kako doznajemo od Pave Jarića, predsjednika Stočarske udruge “Utvaj”, organizatora “Šunkijade”, prošle je godine bilo 19 natjecatelja. Uglavnom je riječ o individualnim gospodarstvenicima iz četiriju slavonskih županija (Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i Požeško-slavonske). “Dodjela nagrada najboljima održat će se tijekom zajedničkog stručnog i zabavnog programa u Domu kulture u Starim Mikanovcima u petak, 17. travnja, u 19 sati, a tada ćemo promovirati i prvu knjigu o slavonskoj šunki - 'Proizvodnja šunke - slavonski autohtoni proizvod”, kaže Jarić. Tijekom “Šunkijade” održat će se i nekoliko programa s izložbom i stručnom edukacijom.

Uz Udrugu “Utvaj” organizator je ovogodišnje, četvrte “Šunkijade” i Poljoprivredni fakultet u Osijeku, a pokrovitelji su Ministarstvo regionalnog razvoja, Ministarstvo poljoprvirede, Poglavarstvo općine Stari Mikanovci te Županija vukovarsko-srijemska.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Moje blago po dvorištu :)