Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Salon pjenušavih vina
  • 09.06.2023. 13:30
  • Grad Zagreb, Zagreb

Pjenušci zasvjetlucali u Maksimiru - evo koji su najbolje ocijenjeni

Uz standardno kušanje, posjetitelji su mogli nazočiti dvjema radionicama, kojima je mreža Salon of Sparkling Wines ponovno pokazala važnost edukacije i umjerenosti u ispijanju zavodljivih gutljaja.

Foto: Julio Frangen
  • 976
  • 73
  • 0

Na 6. Salonu pjenušavih vina, održanom u velikoj dvorani i na terasi restorana Maksimir u Zagrebu predstavilo se 25 izlagača iz Hrvatske, Slovenije i Italije, vinskim ljubiteljima i znalcima. 

Vinari su imali više od dvije etikete, stoga je broj butelja bio zavidan - prava radost za ljubitelje mjehurića. Uz standardno kušanje na izlagačkim mjestima, posjetitelji su mogli nazočiti dvjema besplatnim radionicama, kojima je mreža Salon of Sparkling Wines ponovno pokazala važnost edukacije i umjerenosti u ispijanju zavodljivih gutljaja.

Prvu radionicu "Pjenušavi susret u čaši: Hrvatska & Slovenija" moderirale su organizatorice, dr.sc. Nina Levičnik, osnivačica mreže Salon of Sparkling Wines i prof. Marija Vukelić, direktorica Salona pjenušavih vina Zagreb, naglasivši pritom važnost čaše iz koje se piju. Za ovu prigodu odabrana je hrvatska čaša Riedel Malvazija istarska koja odlično ističe mirise ovih vina

U kušanju naslijepo i neobaveznom vinskom razgovoru uz najbolje ocijenjene pjenušce mreže - Kopjar, Josipović, Pavlomir, Albiana, Kozinc i Klet Krško - polaznici su pokušali prepoznati iz koje države dolaze. 

Na drugoj radionici "Pogodi metodu: charmat ili tradicionalna" po dva vina obiju metoda kušana su također naslijepo, a nakon prepoznavanja metoda, predstavile su se vinarije Royal Hill Estate iz Erduta i Degrassi iz Istre, objasnivši na koji način rade svoja te kakve su razlike i sličnosti.

Posebna atrakcija bila je ledena skulptura postolja Tvornice Leda na kojemu su stajali najbolje ocijenjeni hrvatski pjenušci Kopjarov Rosé; Josipovićev Jazz i Pavlomirov 1288.

Već 6. Salon pokazao je raznolikost sortimenta i regija u kojima se ova vina proizvode, doveo je ciljano publiku koja voli i želi više naučiti o mjehurićima te najavio sljedeći susret u Ljubljani, već ovaj petak 9. lipnja na 9. Salonu penečih vin Ljubljana.


Fotoprilog


Autor

Goran Gazdek

Više [+]

Novinar sa stažom dužim od tri desetljeća. Radi na Radio Daruvaru, Glasu Slavonije i Bjelovarskom listu gdje je neko vrijeme bio glavni urednik, surađivao s brojnim dnevnim i tjednim listovima, magazinima i revijama. Danas kao slobodni novinar piše za Novosti, Deutche Welle, Gospodarski list i Hinu. Urednik je na portalima Virovitica.net i Pivnica.net. Direktor je Fra Ma Fu festivala – festivala reportaže i reportera. Potpredsjednik je Hrvatskog novinarskog društva.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?