Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Komasacija zemljišta
  • 31.01.2016. 18:00

Pilot projekt komasacije u općini Gundinci

U Gundincima će se 11. veljače održati skup na kojome će stručnjaci upoznati poljoprivrednike s pilot projektom komasacije.

  • 485
  • 57
  • 0

Agencija za poljoprivredno zemljište organizira skup vlasnika i posjednika iz Općine Gundinci u Brodsko-posavskoj županiji kako bi ih informirala o provođenju pilot projekta komasacije u njihovoj općini. Skup će se održati u četvrtak 11. veljače 2016., u 11:00 sati prostorijama Općinske vijećnice u Gundincima, Stjepana Radića 4.

Predstavnici agencije će sudionike skupa upoznati sa svrhom i uvjetima pod kojima se namjerava provesti pilot projekt komasacije, a radi davanja primjedaba i prijedloga, te osiguranja suradnje i koordinacije radova u provođenju komasacije. Na skupu će također biti i predstavnici tvrtke koja je izradila idejni pilot projekt komasacije u katastarskoj općini Gudinci.

Komasacijom se, poručuju iz APZ-a, male i usitnjene površine poljoprivrednog zemljišta sjedinjuju u veće i uređenije, uređuju putne i kanalske mreže te sređuju stvarnopravni i drugi odnosi na zemljištu. Provodi se s ciljem okrupnjivanja posjeda i katastarskih čestica u veće i pravilnije, radi njihovoga ekonomičnijeg iskorištavanja, stvaranja povoljnijih uvjeta za razvoj poljoprivredne proizvodnje, osnivanja i izgradnje poljoprivrednih puteva, vodnih građevina za melioracije te izvođenja ostalih radova na uređenju zemljišta namijenjenog poljoprivredi.


Tagovi

APZ Komasacija Gudinci Katastarske čestice Pilot projekt


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stožer za obranu hrvatskog sela objavio: blokada prometnica i granica kreće 23. studenog. Uskoro više