Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agra 2016
  • 21.08.2016. 14:35

Otvorena 54. Agra u Gornjoj Radgoni

Od 20. do 25. kolovoza 2016. održava se poljoprivredni sajam u Gornjoj Radgoni

  • 1.266
  • 81
  • 0

Ovogodišnja Agra u Gornjoj Radgoni u Sloveniji, u blizini granice sa Hrvatskom, Austrijom i Mađarskom jučer je otvorila vrata svojim posjetiteljima. Na više od 7 hektara površine predstavlja se gotovo 1.800 izlagača iz 30 zemalja.

Sajam traje od 20. do 25. kolovoza 2016., a privukao je i značajan broj izlagača iz Hrvatske. Naši su proizvođači vina, mliječnih i mesnih proizvoda i ove godine sudjelovali u međunarodnom ocjenjivanju svojih proizvoda. I u jakoj konkurenciji dobili brojna priznanja. Beljski kulen i ABC sir odnijeli su zlato kao i Koketa pileća jetrena pašteta Varaždinske Koke. Najveća priznanja dobili su i proizvodi Ludbreške mljekare "Antun Bohnec", Mini mljekare - Veronika te Vindije. Imamo šampione i u ocjenjivanju meda te sokova i bezalkoholnih pića.

Očekivano i naši vinari odnijeli su brojne zlatne medalje od kojih izdvajamo: Chardonnay PTO Sošić, Traminac i Pinot OP Mlinarić, Graševina (izborna berba bobica) i traminac (izborna berba) OPG Đurinski, Graševina OPG Gašparinčić Željko, Pušipel OPG Kocijan Petar, Chardonnay Ivan Sokač i Rajnski rizling VP Cmerčnjak.

Država partner Agre 2016 je Republika Mađarska, a predstavljanje na sajmu su osigurale i Bjelorusija, Poljska, Hrvatska (Zagrebačka županija, Županijska komora Sisak, udruženje proizvođača iz Međimurja) te Srbija kroz nastup Autonomne pokrajine Vojvodina.

Velika ponuda mehanizacije, životinja i bilja

Na jednom mjestu može se vidjeti respektabilna ponuda traktora, kombajna i druge brojne poljoprivredne mehanizacije. Izložba životinja predstavila je autohtone slovenske pasmine goveda, konja, svinja, stoke sitnog zuba pa sve do riba u ribnjaku.

Ovaj sajam obilježava izložba bilja u permakulturnom vrtu i sajamskoj njivi gdje se osim sadnica mogu vidjeti i razne vrtne trave, kukuruz, industrijska konoplja te začinsko i aromatično bilje. Ova zelena oaza prikazuje i nasade hmelja, sadnica vinove loze kao i ukrasno te šumsko bilje. Međunarodna godina mahunarki također je dobila svoj prostor.

Brojni stručni skupovi kao i komercijalne prezentacije svakoga dana nude iznimno zanimljiv sadržaj posjetiteljima. I ovogodišnja Agra čuva kontinuitet obujma i jedan je od rijetkih sajmova u regiji koji iz godine u godinu raste i razvija se uz primjetan trud organizatora da ponudi bogatiji program.

Animatori, glazba (od polke na harmonici do šidskih trubača), kao i raznolika ugostiteljska ponuda stvaraju okruženje u kojemu se može i napraviti posao i zabaviti na istom mjestu u istom danu.

Ukratko, sajam koji vrijedi posjetiti i od kojeg se može nešto i naučiti. U nastavku pogledajte foto prilog sa sajma.


Tagovi

Agra Gornja Radgona Sajam Mehanizacija Životinje Slovenija


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P