Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinistra
  • 19.06.2021. 07:50
  • Istarska, Poreč

Otvorena 27. Vinistra, prvi put na otvorenom

Posjetitelje do nedjelje 20. lipnja, čekaju savršena vina, odlična atmosfera i uživanje u ambijentu na otvorenom, kažu organizatori.

Foto: Danilo Dragosavac/Komunikacije Lollipop
  • 119
  • 12
  • 0

”Prvi put smo u lipnju i prvi put na otvorenom, no zanimanje za Vinistru ne posustaje. To potvrđuje da smo jedna od najatraktivnijih vinskih manifestacija u regiji, ali i da su se ljudi zaželjeli druženja uz vrhunska vina", poručio je jučer na otvorenju Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre.

Naime, ovo već 27. izdanje, kako navode organizatori, najuglednije vinske manifestacije održava s u uvali Peškera s pogledom na porečki stari grad, a okupila je 75 izlagača, od čega 60 vinara. Unatoč otežanim okolnostima pandemije, predstavili su svoja vina, među kojima i ona iz prošlogodišnje berbe koja je, prema ocjenama stručnjaka, bila iznimne kvalitete.

"Na najljepši način smo otvorili turističku sezonu u Poreču i Istri za koju vjerujemo da će biti odlična”, naglasio je Benvenuti. 

Potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević podsjetio je, pak, da je ključnu ulogu u vinskom sektoru u prošloj godini odigrao nacionalni program pomoći kojim je država s 56 milijuna kuna kroz kriznu destilaciju i krizno skladištenje uklonila s tržišta devet milijuna litara vina, pomogla u očuvanju tekuće likvidnosti i oslobodila skladišne kapacitete za novu berbu.

"Iako izvoz pada, ohrabruje činjenica da nam u izvozu raste udio vina više cjenovne kategorije i to jasno govori da hrvatsko vinarstvo treba ići, poput istarskog, u smjeru visoke kvalitete“, rekao je Kovačević.

Posjetitelje do nedjelje 20. lipnja, čekaju savršena vina, odlična atmosfera i uživanje u ambijentu na otvorenom.

Pršut Drniških delicija Maran šampion Dana hrvatskog pršuta

Podsjetimo, sedmo izdanje Dana hrvatskog pršuta održava se u Poreču, u isto vrijeme kada i 27. Vinistra, a poznato je da su vino i pršut oduvijek bili neraskidivi dio istarske tradicije. 


Fotoprilog


Tagovi

Vinistra Manifestacija Nikola Benvenuti


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]