Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gradačački sajam
  • 25.08.2020. 16:00
  • Tuzlanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Gradačac

Otvoren 47. Sajam šljive u Gradačcu - besplatan ulaz za posjetitelje

Posjetitelji će, uz pridržavanje higijensko - epidemioloških mjera, imati priliku vidjeti prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz sektora proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije, kao i zaštitnih sredstava. Ulaz za sve zainteresirane je besplatan.

Foto: Gradačački sajam
  • 386
  • 150
  • 0

Bez obzira na epidemiološku situaciju, 47. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive u Gradačcu, danas je otvoren. Istina, ovogodišnja  sajamska manifestacija održava se u specifičnim okolnostima. Zbog pandemije korona virusa reducirani su izložbeni kapaciteti na oko 2.500 metara kvadratnih otvorenog i zatvorenog prostora. Na sajmu, koji će trajati četiri dana, svoje će proizvode i usluge predstaviti oko 150 izlagača iz Bosne i Hercegovine, kao i zemalja regiona. 

Premijer Tuzlanskog kantona, Denijal Tulumović, otvorio je ovaj dugovječni sajam te naglasio kako on predstavlja oslonac privrednog razvoja toga kantona te čestitao organizatorima što su uspjeli u namjeri da u kontroliranim uvjetima organiziraju ovakvu privrednu manifestaciju.

Simbol normalnog poslovanja

"Sajmovi su bitan faktor razvoj ekonomije, posebno malih i srednjih poduzeća i zato treba pohvaliti ustrajnost organizatora da održe kontinuitet priređivanja međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajma šljive u Gradačcu. Mjesta gdje se vodi računa o autohtonom proizvodu i porijeklu hrane. Kvaliteta hrane i bioraznolikost zadržala se zahvaljujući upornosti i radu poljoprivrednih proizvođača. Sve to ovom događaju daje autentičnost. Gradačački sajam postao je simbol normalnog poslovanja i povratka privrednog razvoja, koji privrednici iščekuju u ovim teškim vremenima", rekao je Tulumović. 

"Danas su osjećaji podijeljeni. Tužan sam što zbog pandemije Covid-19, nismo uspjeli napraviti najveći sajam do sada, što nam je ove godine bila namjera. Istovremeno, sretan sam što smo se ponovo okupili i nismo prekinuli tradiciju", rekao je Hašim Šabanović, direktor Gradačačkog sajma.

Besplatan ulaz za posjetitelje

Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive, najstarija je specijalizirana privredna manifestacija u Bosni i Hercegovini. Osnovan je 1969. godine pod nazivom "Dan šljive" i ovo je 25. sajam koji se održava u kontinuitetu, od 1996. godine do danas.

Posjetitelji će, uz pridržavanje higijensko - epidemioloških mjera, imati priliku vidjeti prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz sektora proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije, kao i zaštitnih sredstava.

Ulaz za sve zainteresirane je besplatan, a manifestacija traje od 25. do 28. kolovoza. 


Tagovi

Sajam šljive Gradačački sajam Denijal Tulumović Razvoj ekonomije Prerada hrane


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana je dipl.ing. poljoprivrede te rado istražuje aktualnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i sigurne hrane.


Partner

Sajam šljive Gradačac

Husein Kapetana Gradaščevića 7, 76250 Gradačac, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0) 35 817 222, e-mail: info@gradacackisajam.ba web: https://gradacackisajam.ba/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dok željno iščekujemo početak još jednog proljetnog sajma u Gudovcu još malo fotografija iz arhive 😊
#gudovac2024