Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bjelovarski sajam
  • 08.09.2023. 13:25
  • Bjelovarsko-bilogorska, Gudovac

Otvoren 30. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu!

I ove godine na 100.000 m2 izložbenog prostora čeka vas izložba traktora, poljoprivredne mehanizacije, ali i najboljih hrvatskih grla stoke.

Foto: Željka Rački-Kristić
  • 1.301
  • 114
  • 0

Jubilarni, 30. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam otvorio je svoja vrata u Gudovcu. 

I ove godine na 100.000 m2 izložbenog prostora čeka vas izložba traktora, poljoprivredne mehanizacije, ali i najboljih hrvatskih grla stoke. Naime, u sklopu sajma održava se i 30. Državna stočarska izložba.

Otvarajući sajam, ministrica poljoprivrede Marija Vučković istaknula je da je Vlada u mandatu Andreja Plenkovića u sektor stočarstva uložila oko milijardu i 300 milijuna eura iz EU fondova i državnog proračuna. 

"Pitaju se neki jesu li dobro uložena ta sredstva, zašto nam je stočarstvo još uvijek osjetljivo. Treba reći da ukupno poljoprivredna proizvodnja odnosno njezina vrijednost raste. Stočarstvo nije samo u Hrvatskoj osjetljivo i izazovi koji postoje u sektoru su različiti. Oni su demografske naravi, socio ekonomske, nikad isključivo ekonomske", poručila je.

Ministrica Marija Vučković obratila se posjetiteljima sajma

Dodala je i da Ministarstvo poljoprivrede različitim mjerama, koje nisu samo potpore, nastoji na te izazove odgovoriti. "Kao i u svakoj modernoj europskoj državi, najbolji partneri u tome su nam uzgojni savezi. Sve polazi od uzgajivača i čestitam im na uspjesima i naporima koje ulažu u proizvodnju", naglasila je.

Evo detaljnog programa Jesenskog sajma

Sajam se održava do 10. rujna, a tijekom sva tri dana za posjetitelje će biti otvoren od 9 do 18 sati. Cijena ulaznica jednodnevna za odrasle (od 15 godina)je 6 eura, a višednevna 10 eura. Obiteljska (do dvoje odraslih + dvoje djece osnovnoškolske dobi) je 10 eura. Jednodnevna za djecu (od 7 do 15 godina) i umirovljenike te osobe s invaliditetom iznosi 4 eura.  Jednodnevna - grupne posjete (minimalno 20 osoba) je 4 eura, a jednodnevna - grupne posjete učenici i studenti (minimalno 20 osoba) 3 eura. 

Posjetitelji mogu kušati i kupiti razne domaće proizvode poput onih suhomesnatih, zatim sireva, meda, voća, povrća, sokova, vina i slično. Očekuje vas i velika ponuda opreme za stočarstvo, sredstava za zaštitu bilja te gnojiva.


Fotoprilog


Tagovi

Jesenski međunarodni bjelovarski sajam Otvorenje Izložba


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Na Učki božur, na božuru - pčela! :)