Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

 • Bjelovarski sajam
 • 06.09.2019. 12:00
 • Bjelovarsko-bilogorska, Gudovac

Otvoren 27. jesenski međunarodni bjelovarski sajam!

Velika izložba traktora i poljoprivredne mehanizacije, državna stočarska izložba te građevinska i komunalna oprema i strojevi "krasit" će ovogodišnji Jesenski sajam, a svakako će ga obogatiti i ponuda za uređenje okućnica, voćnjaka i parkova. 

Foto: Vedran Stapić
 • 1.246
 • 103
 • 0

U organizaciji Bjelovarskog sajma, danas je službeno otvoren 27. jesenski međunarodni bjelovarski sajam - najveća sajamska manifestacija ovoga tipa u Republici Hrvatskoj i u široj regiji!

Na sajmu će se održati i 27. Državna stočarska izložba, 4. PETI ELEMENT - sajam grijanja i obnovljivih izvora energije, 2. HOROP – sajam opreme za hortikulturu, 2. GRO-KO – sajam građevinske i komunalne opreme.

Izložbenim potrebama prilagođeno je:

 • 6.000 m2 zatvorenog prostora
 • 1.800 m2 nadstrešnica
 • 70.000 m2 otvorenog prostora
 • 5.000 m2 objekata namjenjenih izložbi stoke
 • Uređeno je 75.000 m2 parkirališnog prostora  

Bogata ponuda mehanizacije, gnojiva, sjemenske robe...

Velika izložba traktora i poljoprivredne mehanizacije, te građevinska i komunalna oprema i strojevi "krasit" će Jesenski sajam, a svakako će ga obogatiti i ponuda za uređenje okućnica, voćnjaka i parkova. 

Na Sajmu će se predstaviti i proizvodi hrvatskih obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a cjelokupni će program "začiniti" stručna predavanja, okrugli stolovi, razmjena znanja i iskustava. Bit će tu i prezentacije rada raznih stojeva i alata te Državna stočarska izložba, koja je jedina izložba takve vrste u Republici Hrvatskoj.

"Poljoprivrednici, želim vam puno uspjeha. Naša su vam vrata uvijek otvorena i znam da uvijek može biti bolje. Svima čestitam na održavanju i razvoju ove velike tradicije duge 27 godina", rekla je na otvorenju ministrica poljoprivrede Marija Vučković i najavila isplatu avansa izravnih plaćanja u studenom u vrijednosti 1,3 milijardi kuna, novi natječaj za tovno govedarstvo u listopadu i za razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u studenom i prosincu.

Predsjednica: I sama sam odrasla na selu, znam što znači raditi teške poslove 

Okupljenima se, kao pokroviteljica sajma obratila i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. "Uvijek i svugdje nastojim ukazati na važnost hrvatske poljoprivrede. I sama sam odrasla na selu. Znam što znači raditi teške poslove, što znači briga o blagu i strepnja o prinosu. Poljoprivrednici drže okosnicu održivog razvoja, njihov su značaj i važnost utoliko veći jer baveći se stočarstvom i zemljoradnjom, poljoprivredu promoviraju i kao čimbenik revitalizacije ruralnih područja Hrvatske, što držim jednim od prioriteta naše razvojne politike", rekla je predsjednica. 

Nakon otvorenja i obilaska Sajma ministrica Vučković je u Velikoj sajamskoj dvorani prisustvovala svečanom potpisivanju Ugovora o provedbi specifičnih tehničkih aktivnosti u upravljanju uzgojnim programom koje je ravnatelj Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu Krunoslav Dugalić potpisao sa četiri Središnja saveza uzgajivača Republike Hrvatske (Središnji savez hrvatskih uzgajivača simentalskog goveda (HUSIM), Savez udruga hrvatskih uzgajivača holstein goveda (SUHUH), Hrvatski savez uzgajivača ovaca i koza (HSUOK) i Središnji savez udruga uzgajivača svinja Hrvatske (SUS).


Fotoprilog


Tagovi

Bjelovarski sajam 27. Jesenski bjelovarski sajam Gudovac Mehanizacija Otvorenje


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner