Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bjelovarski sajam
  • 07.09.2018. 13:00

Otvoren 26. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam - ove godine 10% više izlagača

Perjanica i ponos sajma svakako je Državna stočarska izložba na kojoj će se ove godine predstaviti 200 izlagača s čak 500-tinjak grla stoke. Na sajmu je izložena i najnovija mehanizacija, ali i ručne radinosti, domaći proizvodi izlagača iz cijele Hrvatske, njih čak nekoliko stotina, te 15-ak stranih izlagača.

Foto: Vedran Stapić
  • 2.354
  • 192
  • 0

Tradicionalna, velika sajamska manifestacija, 26. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam, otvoren je danas, 7. rujna u Gudovcu, nedaleko Bjelovara. 

Bjelovarski je sajam svečano otvorio potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić ističući tom prilikom važnost stočarstva po kojem je ovaj bilogorski kraj i poznat.  

Oporavak stočarstva u skorijoj budućnosti

"Stočarstvo je sektor prema kojemu se u posljednjih dvadeset godina nije dobro odnosilo, no smatram kako je rad Vlade Republike Hrvatske u posljednje dvije godine pozitivan", kazao je ministar Tolušić, navodeći kako u skorijoj budućnosti očekuje oporavak hrvatske poljoprivrede, posebice stočarske grane. 

Dan savršen za obilazak Bjelovarskog sajma

"Poboljšanju i napretku hrvatske poljoprivrede u prilog idu i krediti s niskim kamatnim stopama, do svega 1%, koje poljoprivrednici imaju na raspolaganju, dok su za mljekarsku granu osigurani krediti s minimalnom kamatnom stopom od svega 0,1 posto", riječi su ministra Tolušića. 

Ove godine 200 izlagača stoke s 500-tinjak grla

"Jesenski međunarodni bjelovarski sajam jedna je od najvećih manifestacija u Hrvatskoj", istaknuo je direktor bjelovarskog sajma Davorin Posavac, naglasivši kako na sajmu ove godine ima deset posto više izlagača u odnosu na prošlu godinu, te kako se u tri dana trajanja sajma očekuje više od 40 tiusća posjetitelja

Na izložbi stoke ove će se godine pojaviti 500-tinjak grla

"Perjanica i ponos sajma svakako je Državna stočarska izložba na kojoj će se ove godine predstaviti 200 izlagača s čak 500-tinjak grla stoke. Upravo tom izložbom posjetitelji će moći vidjeti ono što je najbolje po proizvodnim vrstama, pasminama i sortama", najavio je Zdravko Barać, ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije. 

Jedna od zanimljivih izložbi svakako je i Bambino kup mladih uzgajivača do 15 godina, izložba koja ostavlja dojam svjetle budućnosti stočarstva.

Sajam je otvoren do nedjelje

Spomenimo još kako 26. jesenski međunarodni bjelovarski sajam traje od 7. do 9. rujna te kako će svaki posjetitelj, od onih najmanjih do najstarijih pronaći nešto za sebe. Na sajmu je izložena najnovija mehanizacija, ali i ručne radinosti, domaći proizvodi izlagača iz cijele Hrvatske, njih čak nekoliko stotina, te 15-ak stranih izlagača.  

Bjelovarski je sajam ugostio i vodeće ljude RH i njihovu oporbu

Inače, na otvorenju sajma, kojemu je partner Privredna gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine, između ostalih prisustvovao je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, Anka Mrak Taritaš saborska zastupnica, te Gordan Maras saborski zastupnik.


Fotoprilog


Tagovi

Jesenski međunarodni bjelovarski sajam Gudovac Tomislav Tolušić Sajam Bjelovar


Autorica

Marija Potak

Više [+]

Marija je inženjerka agronomije, ratarski smjer. Živi u Bjelovaru, udana je i majka dvojice sinova. Radila je nekoliko godina u novinarstvu, na BBŽ-radiju te pisala za lokalne novine Bjelovarac, tematika poljoprivreda. Trenutno radi u struci i kaže: Volim svoj posao, ali volim i pisati i pratiti aktualne teme.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kmečki Glas iz susjedne Slovenije prošle je godine obilježio 80 godina rada na informiranju poljoprivrednika. Ova vodeća agrarna redakcija z Dežele danas zapošljava 24 medijska djelatnika te uz tjednik i portal ima bogatu izdavačku djelatno... Više [+]