Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 24. Viroexpo
  • 15.03.2019. 14:55
  • Virovitičko-podravska, Virovitica

Otvoren 24. Viroexpo: 625 izlagača u novoj hali od 6.200 kvadrata!

Potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić danas je službeno otvorio 24. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2019. u novom prostoru.

Foto: Karolina Tušek
  • 1.208
  • 93
  • 1

Potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić danas je službeno otvorio 24. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2019. Time je otvorio i novu multifunkcionalnu halu koja se gradila sredstvima Ministarstva poljoprivrede i Virovitičko-podravske županije, te Grada Virovitice.

Površina hale je 6.200 četvornih metara, od čega je 1.000 natkriveni vanjski prostor, a 5.200 unutrašnji. Vanjski izložbeni prostor se prostire na 3.000 četvorna metra. Prvi je to projekt realiziran iz Razvojnog sporazuma za Slavoniju, Baranju i Srijem.

"Za Viroexpo govorimo da je sajam sa dušom, a dušu mu daju naši izlagači i naši posjetitelji, no prije svega izgalači jer prema statistikama koje vodi Hrvatska gospoadrska komora, 95 % njih se iz godine u godinu vraćaju ovom sajmu", rekao je Tolušić na otvorenju dodajući da je izgradnja hale dio razvojnog sporazuma kroz projekt Slavonija. 

"Vlada stoji iza Virovitice, iza Virovitičko-podravske županije i Slavonije. Činimo sve da gospodarska klima u cijeloj zemlji bude bolja, gospodarski pokazatelji budu uspješniji te da svi, i manji, i veliki, kvalitetnije žiivimo. Ministarstvo poljoprivrede je naravno isto iza vas, iza mojih poljoprivrednika, prehrambene industrije i šumarstva. Novaca za projekte ima dovoljno", rekao je ministar. 

Nova zemlja sudionica - Kraljevina Španjolska

Ove godine će se na Viroexpu, od 15. do 17. ožujka predstaviti 625 izlagača iz 29 zemalja uz novu zemlju sudionicu - Kraljevinu Španjolsku. Uz niz sadržaja, na Viroexpu će i ove godine biti i iznimno sadržajna stručna predavanja iz gospodarstva i poljoprivrede; predstavit će se Zakon o poljoprivrednom zemljištu, govoriti o potporama, uzgoju crne slavonske svinje, prvom poljoprivrednom inkubatoru u Pitomači...

Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, pokrovitelj sajma je i Vlada RH. Ostali pokrovitelji su: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma. Organizatori i pokrovitelji sajma: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o.. Zemlja partner je Republika Slovenija, a Županija partner Splitsko-dalmatinska županija. Grad partner je Grad Zagreb. Ove godine pokrovitelj i partner sajma je i Slatinska banka te Osječko pivo. 


Fotoprilog


Tagovi

24. Viroexpo Virovitica Sajam gospodarstva Tomislav Tolušić Otvorenje 2019 Nova hala


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Viroexpo d.o.o.

33000 Virovitica, Hrvatska
tel: + 385 33 638 270, fax: + 385 33 638 278, e-mail: info@viroexpo.hr web: http://viroexpo.com.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]