Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječki sajam
  • 01.10.2021. 14:20
  • Osječko-baranjska, Osijek

Otvoren 24. Osječki jesenski sajam

Kapaciteti su nam potpuno popunjeni. Imamo sve od igle do aviona, rekao je direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović te pozvao građane i sugrađane diljem Hrvatske da ga posjete.

Foto: Martina Popić
  • 260
  • 58
  • 0

Proizvodi našeg podneblja, sjemenski i sadni materijal, strojevi i oprema u poljoprivredi i stočarstvu ponovno su zavladali sajamski prostorom Pampas na kojem je danas otvoren 24. Osječki jesenski sajam.

"Sajam broji 200 izlagača iz zemlje i inozemstva. Kapaciteti su nam potpuno popunjeni. Imamo sve od igle do aviona“, rekao je direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović te pozvao građane i sugrađane diljem Hrvatske da ga posjete.

I ove se godine u sklopu sajma organizira 26. Nacionalno ocjenjivanje kvalitetnih sorti meda, 8. Izložba ženskog poduzetništva kao i 5. Izložba braniteljskog poduzetništva. Također, održat će se i Grupna izložba mađarskih gospodarstvenika i bilateralni susreti mađarskih i hrvatskih gospodarstvenika.

Otvarajući sajam državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Zdravko Tušek naglasio je kako su poljoprivredni proizvođači okosnica gospodarstva ove županije.

Podsjetio je kako je Ministarstvo kroz Program ruralnog razvoja i ostale mjere poljoprivredne politike na ovom području do sada alociralo nešto više od šest milijardi kuna.

Domaće suhomesnate proizvode možete pronaći na samom ulazu

"Nešto više od dvije i pol milijarde kuna do sada je ugovoreno za projekte poljoprivrednih proizvođača i poduzetnika, a kroz stotinjak projekata podižemo kvalitetu života u ruralnim područjima, kroz izgradnju komunalne i društvene infrastrukture“, kazao je Tušek i poručio kako nas u razdoblju pred nama očekuje gotovo pet milijardi eura iz fondova Europske unije.

Osječko-baranjski dožupan Mato Lukić u svom se govoru osvrnuo na izgradnju Gospodarskog centra koji će se prostirati na više od pet tisuća kvadratnih metara. "U lipnju su radovi započeli i očekujemo da će u idućih 18 mjeseci izniknuti prva faza centra“, dodao je Lukić.

Inače, sajam se održava u suradnji s HGK ŽK Osijek i pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka.

Odvija se od petka do nedjelje, svakodnevno od 10 do 19 sati, a ulaz i parkiralište su besplatni.

I da, odlukom Stožera, za ulazak u zatvoreni dio sajma, unutarnji dio, potrebne su Covid potvrde, kako za izlagače, tako i posjetitelje.


Fotoprilog


Tagovi

24. Osječki jesenski sajam Osječki sajam d.o.o. Lokalni proizvođači Med Alen Vukašinović Zdravko Tušek Mato Lukić


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]