Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bjelovarski sajam
  • 20.03.2015. 14:05

Otvoren 18. Proljetni bjelovarski sajam!

Otvoren 18. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam! Posjetite brojne izlagače, poslušajte predavanja i edukacije, ali i dobro se zabavite!

  • 1.298
  • 216
  • 0

Bez obzira na pomrčinu sunca, lijep je i sunčan dan, a još k tome i 18. rođendan Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma koji je jučer, 19. ožujka, otvorio svoja vrata za posjetitelje. Danas je pak održano svečano otvorenje sajma koje su uveličala brojna lica lokalne samouprave, ali i Ministar poljoprivrede, Tihomir Jakovina.

Uvodnu riječ dobrodošlice izrekao je direktor Bjelovarskog sajma, Davorin Posavac, koji je pozvao sve prisutne da se na Sajmu osjećaju kao kod kuće, na što se nadovezao i gradonačelnik Grada Bjelovara, Antun Korušec, i uz to najavio kako će Grad svojim poljoprivrednicima ove godine omogućiti sufinanciranje edukacije za održivu uporabu pesticida, ali i za kontrolu prskalica.

Ministar poljoprivrede otvorio Sajam

Pun elana, kako i priliči na Međunarodni dan sreće, na pozornicu je stupio Ministar poljoprivrede, Tihomir Jakovina te svečano otvorio Sajam. Pozdravio je sve prisutne uz par riječi o programu ruralnog razvoja i potaknuo poljoprivrednike da se sa svojim projektima uključe na natječaje i tako sudjeluju u razvoju hrvatske poljoprivrede.

Od sadnog materijala do mehanizacije

Druželjubive hostese

Na sajmu izlaže preko 230 izlagača pa će tako svatko pronaći nešto za sebe. Ljubitelji mehanizacije mogu uživati u razgledavanju brojnih marki traktora kao što su Claas, Deutz-Fahr, Hittner, Kubota, Landini i brojni drugi, a posebno impozantno izgleda čitava 'ergela' Massey Ferguson traktora na izložbenom prostoru MF zastupnika, tvrtke Austro Diesel. A ne bismo se bunili kući povesti niti model iz nove linije sniježno bijelih Lamborghinija.

Proljeće je na pragu i mnogi su u procesu uređenja svojih vrtova i povrtnjaka, a na sajmu izlažu brojni prodavači biljnog sadnog materijala koji je pak dosta cjenovno pristupačniji, zbog brojnih sajamskih popusta. Tu su i stručnjaci koji uz savjete mogu ponuditi i zaštitna sredstva i gnojiva, a ne nedostaje niti renomiranih sjemenskih kuća.

Edukacije i predstavljanje noviteta u poljoprivredi!

Osim bogate ponude mehanizacije, sadnog materijala i stočarstva, uskoro kreću i edukacije koje će predvoditi članovi Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika. Govoriti će o poboljšanju poslovanja poljoprivrednih gospodarstava, a svi zainteresirani mogu edukaciji prisustvovati i petak i subotu, 20. i 21. ožujka.

Prva online Baza proizvođača RH trenutno okuplja sedamstotinjak poljoprivrednika, a ovim će putem biti javno objavljena!

Ovim će se putem po prvi puta javno predstaviti i prva online Baza poljoprivrednih proizvođača u Republici Hrvatskoj, izrađena putem projekta TOP1.000 HR poljoprivrede - iInternacionalizacija agrara. Projekt iInternacionalizacija agrara sa ciljem olakšanja poslovanja poljoprivrednih proizvođača, kao i podizanja pozitivne atmosfere sektora poljoprivrede, u suradnji sa Županijama Republike Hrvatske, provodi najveći poljoprivredni portal u regiji AgroKlub®.

Požurite i posjetite najveći poljoprivredni sajam u Hrvatskoj, a do tada atmosferu sa sajma pogledajte u fotografijama ispod teksta. Ugodno sajmovanje!


Fotoprilog


Tagovi

Bjelovarski sajam Tihomir Jakovina Svečano otvorenje HUMP Proljetni sajam Brojni izlagači Massey Ferguson Ministar poljoprivrede Kontrola Prskalica Antun Korušec Mehanizacija Sjemenske kuće Fotografije sajma


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]