Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 27.03.2009.

Otvoren 12. međunarodni proljetni sajam u Gudovcu

Uz domaće izlagače iz gotovo svih županija na sajmu do 29. ožujka sudjeluju i izlagači iz Austrije, Italije, Njemačke, Češke, Nizozemske, Mađarske, Srbije, BiH, Slovenije

  • 1.988
  • 98
  • 0

U Gudovcu pokraj Bjelovara danas je počeo trodnevni 12. međunarodni proljetni bjelovarski sajam, na kojem sudjeluje 351 izlagač iz Hrvatske i 10 stranih zemalja.

Sajam je otvorio ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Božidar Pankretić istaknuvši među ostalim da je sada u vrijeme krize upravo poljoprivreda šansa za razvoj.

Naveo je kako je lani isplaćeno potpora u poljoprivredi u iznosu od 3,5 milijardi kuna, a kritizirao je one koji ovih dana zbog potpora napadaju poljoprivrednike rekavši kako je riječ o onima koji ne poznaju stanje u agraru.

Napomenuo je da su podaci o padu uvoza i rastu izvoza u siječnju iznimno optimistični jer se izvozom pokriva 97 posto uvoza poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Rekao je da Ministarstvo, sada kada je stanje teško, želi pomoći poljoprivrednicima u proljetnoj sjetvi dodavši kako je ove godine isplaćeno 700 milijuna kuna potpora.

Upozorio je na važnost proljetne sjetve, a pozvao je banke da se u ovo vrijeme krize ne odnose maćehinski prema poljoprivrednicima. Dodao je i kako nije zadovoljan s proizvođačima repromaterijala koje je pozvao da razmisle o cijenama koje su još uvijek previsoke.

Na sajmu u Gudovcu okupili su se najvažnijih izlagača poljoprivredne opreme, traktora i mehanizacije, te materijala za proljetnu sjetvu poput sjemenske robe i zaštitnih sredstava. Bit će izloženo i oko 100 konja koji će se ocjenjivati.

Uz domaće izlagače iz gotovo svih županija na sajmu do 29. ožujka sudjeluju i izlagači iz Austrije, Italije, Njemačke, Češke, Nizozemske, Mađarske, Srbije, BiH, Slovenije.

Na sajmu se održava i 8. Kontur, sajam kontinentalnog turizma, koji je u znaku lovnog turizma.

Ove godine očekuje se više od 30 tisuća posjetitelja, a organizatori su optimistični i kada je riječ o prodaji koja je na prošlogodišnjem proljetnom sajmu iznosila oko dva i pol milijuna eura, od čega najviše traktora. (H)


Izvori

Suvremena.hr - portal za trgovinu


Partner