Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pčelarstvo
  • 31.03.2018. 10:30

Osma Nacionalna konferencija o sigurnosti i kakvoći pčelinjih proizvoda

Već osmo nacionalno okupljanje proizvođačke, stručne i znanstvene zajednice, uz sudjelovanje uglednih gostiju iz inozemstva provodi se pod nazivom "8. Nacionalna konferencija o sigurnosti i kakvoći pčelinjih proizvoda – Institucionalna zaštita kvalitete".

Foto: Pixabay/Free-Photos
  • 163
  • 12
  • 0

Već osmo nacionalno okupljanje proizvođačke, stručne i znanstvene zajednice, održava se 06. travnja u Centru za kulturu Grada Novi Vinodolski, uz sudjelovanje uglednih gostiju iz inozemstva provodi se pod nazivom "Osma Nacionalna konferencija o sigurnosti i kakvoći pčelinjih proizvoda – Institucionalna zaštita kvalitete".

Konferencija se, navode organizatori, održava u Novom Vinodolskom, gradu koji predstavlja kolijevku pisane hrvatske pčelarske povijesti.  Novi Vinodolski baštini “Vinodolski zakonik” iz 1288. godine, najstariji cjelovito sačuvani spomenik običajnog prava na hrvatskome jeziku, u kojem se susreću prve odredbe pčelarskog prava u hrvatskoj pravnoj povijesti.

"U skladu sa svojim nazivom Konferencija je namijenjena sagledavanju odrednica zdravstvene ispravnosti, sigurnosti, kakvoće i podrijetla pčelinjih proizvoda no isto tako i institucionalnim i vaninstitucionalnim aspektima njihove primarne proizvodnje. Tematski je vezana uz aktualnosti vezane uz percepciju kakvoće pčelinjih proizvoda i njihovih prerađevina. Posebno se pri tome naglašava i valorizacija sigurnosnih značajki njihove uporabe u okviru važećih tržišnih i vantržišnih mehanizama. Polemike koje se konstantno vode unutar sektora vrlo su dinamične. Stoga predstavljaju dodatni motiv u nastojanju kako bi se na raspolaganje stavila i podijelila vlastita iskustva, kako unutar tako i izvan okvira samog proizvodnog procesa", stoji u najavi. 

Sada već tradicionalni skup okuplja kako pčelarske praktičare tako i cjelovitu pčelarsku struku involviranu u razne aspekte osiguranja sigurnosti i kakvoće pčelinjih proizvoda i kao stručno-znanstveni skup, jedinstven je po tome što se na jednom mjestu sastaju i razmjenjuju podatke, predstavnici i primarne pčelarske proizvodnje i pčelarske znanosti.

Program Nacionalne konferencije pronađite u dokumentu ispod teksta, a više pročitajte ovdje. 


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske djelatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mjesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Dokumenti


Tagovi

Novi Vinodolski Nacionalna konferencija Pčelarstvo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]