Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Panonian Bee
  • 21.11.2014. 14:30

Osijek - kolijevka hrvatskog pčelarstva

Projekt Panonian bee za cilj ima povećanje kompetitivnosti pčelara u pograničnim područjima Hrvatske i Srbije, a dodatno se radi i na njihovom povezivanju i udruživanju kako bi se podigao standard u proizvodnji meda i zdravlju pčela.

Foto: freedigitalphotos.net
  • 178
  • 12
  • 0

Na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, 22. studenog 2014. godine, održat će se 8. pčelarska manifestacija "Osijek je kolijevka hrvatskog pčelarstva", a ujedno će biti obilježena i obljetnica 10 godina rada županijskog Saveza pčelara Osječko-baranjske županije te program završne konferencije projekta Panonian bee. Pokrovitelji ovog događanja su Osječko-baranjska županija, Grad Osijek i HGK Županijske komore Osijek.

Iznimno je zanimljiv upravo projekt Panonian bee koji za cilj ima povećanje kompetitivnosti pčelara u pograničnim područjima Hrvatske i Srbije, a dodatno se radi i na njihovom povezivanju i udruživanju kako bi se podigao standard u proizvodnji meda i zdravlju pčela. Ovom će prilikom biti predstavljeni rezultati svake zemlje, a na slovenskom će se primjeru pokazati postupak zaštite geografskog porijekla proizvoda.

Program manifestacije previđa i stručna predavanja na temu kvalitete i kontrole meda, a govorit će se i o prisutnosti pesticida i antibiotika u medu, raznim bolestima te organskom pčelarenju. Na kraju će se predstaviti i iskustva o poticajima pčelara u EU i Austriji.

Za subotu, 22. studenog predviđena je dodjela nagrada i priznanja onim pčelarima koji su postigli visoke rezultate na državnom natjecanju te onima koji su najzaslužniji za desetogodišnji rad Županijskog Saveza pčelara.

U holu ispred Poljoprivrednog fakulteta oba dana manifestacije, organizirana je prodaja i promocija pčelarskih proizvoda i opreme.

Foto: freedigitalphotos.net


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske djelatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mjesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Tagovi

Pčelarstvo Osijek je kolijevka hrvatskog pčelarstva Poljoprivredni fakultet Savez pčelara Osječko-baranjske županije Povećanje kompetitivnosti Zaštita geografskog porijekla Poticaji pčelara Kvaliteta meda Pčelarski proizvodi i oprema Panonian bee

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.