Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 11. Paprikafest
  • 21.10.2020. 14:15
  • Osječko-baranjska, Lug

OPG Jožef dvostruki pobjednik na ovogodišnjem Paprikafestu

U baranjskom Lugu nekoliko se desetaka obitelji po tradiciji bave proizvodnjom paprike, a na sajmu je sudjelovalo 40 izlagača od čega je 80% proizvođača one crvene. 

Foto: Facebook/Slavonija info
  • 809
  • 126
  • 0

Tucane, mljevene, sušene okrugle i duguljaste, slatke ili pak ljute paprike, krasile su štandove na 11. Paprikafestu održanom u baranjskom selu Lug udaljenom dvadesetak kilometara od Osijeka.

"Nema pravoga fiša bez baranjske paprike, ona je sigurno brend kojim se županija može dičiti. Vjerujem da će i u postupku njezine zaštite napraviti pomake jer se s time više cijeni proizvod“, istaknula je za Osječku televiziju pročelnica Upravog odjela za poljoprivredu Osječko-baranjske županije, Silva Wendling.

Najbolja paprika obitelji Jožef

U ovom se selu, naime, nekoliko desetaka obitelji po tradiciji bave proizvodnjom paprike, a na sajmu je sudjelovalo 40 izlagača od čega 80% proizvođača one crvene. 

Vrhunac Paprikafesta bilo je proglašenje najboljih uzoraka kako slatke tako i ljute, a ovoga je puta oba naslova osvojila obitelj Jožef iz Luga.

"Bavimo se sigurno 17-18 godina proizvodnjom na 2 do 3 hektara. Kako je ova godina dobra još uvijek ju beremo, a s plasmanom nemamo problema. Sve prodamo kod kuće ili šaljemo poštom“, rekla im je Zsuzsana Jožef. Ovo im nije prva, a niti prva dvostruka pobjeda što potvrđuje iznimnu kvalitetu njihove mljevene paprike.

Šarene papričice i ajvar s OPG-a Kolombo - ljudi vole i traže domaće

Uz provođenje epidemioloških mjera u Lugu se svejedno okupilo nekoliko tisuća posjetitelja koji su uživali u bogatom gurmanskom i kulturno - umjetničkom programu.

"Ova manifestacija zajedno s Ribarskim danima u Kopačevu puno znači za mještane koji svoje proizvode mogu plasirati izravno posjetiteljima“, poručio je načelnik Općine Bilje Željko Cickaj.

Više o temi možete pogledati u videu:


Tagovi

Paprikafest Lug Baranja Mljevena paprika


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]