Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dan otvorenih vrata EU
  • 15.05.2015. 12:30

Općina Vidovec predstavila se u Bruxellesu!

Vidovčani su predstavili karakteristične proizvode svojega kraja, kao što su zaštićena autohtona jela, Varaždinsko zelje i Vidovečki gibanik, razna vina te drugu nematerijalnu baštinu.

Foto: Općina Vidovec
  • 1.180
  • 75
  • 0

U sklopu Dana otvorenih vrata europskih institucija u Bruxellesu, na izložbenom prostoru Croatian Cornera, ovih se dana predstavila i Općina Vidovec iz Varaždinske županije. Tim su povodom do glavnoga belgijskog grada otišli predstavnici Udruge vinogradara i voćara sv. Antun iz mjesta Tužnog, Udruge proizvođača voća i povrća Zeljari, OPG-a Jurice Cafuka, inače čuvara sorte varaždinskog zelja, KUD-a Vidovec, Udruge žena Vidovec, Udruge mladih Vidum te članovi Povjerenstva za razvoj ruralnog turizma Općine Vidovec.

"Predstavljanje je održano u sklopu Odbora europskih regija, u suradnji s partnerima iz drugih hrvatskih regija. Delegacija iz Vidovca predstavila je karakteristične proizvode svojega kraja, poput vina i poljoprivrednih proizvoda, te drugu, nematerijalnu baštinu. Sudjelovanje na samoj manifestaciji organizirao je načelnik općine Bruno Hranić, dok je moj ured pomogao oko organizacije puta. Tom smo prilikom goste iz Vidovca upoznali i s radom te funkcioniranjem Europskoga parlamenta kao i drugih europskih institucija", istaknuo je hrvatski eurozastupnik Davor Ivo Stier.

"S ponosom smo pokazali naša zaštićena autohtona jela, Varaždinsko zelje i Vidovečki gibanik. Kazali smo da se vidovčani u velikoj mjeri bave poljoprivredom, u prvome redu proizvodnjom voća, povrća i vinogradarstvom, da svake jeseni održavamo nadaleko poznatu Zeljarijadu i još mnogo toga", kazao je načelnik općine Vidovec Bruno Hranić, koji je ujedno i član predsjedništva Odbora europskih regija.

Dan otvorenih vrata pruža jedinstvenu priliku da se zemlje i regije, sa svojim specifičnostima predstave stanovnicima zemalja Europske unije. Vidovečki je stol privukao pozornost velikog broja posjetitelja, među kojima je bio i Aurel Trandafir, voditelj kabineta predsjednika Odbora regija EU.

Općina Vidovec ima ozbiljnu namjeru postati prepoznatljivom na europskom tržištu, zbog čega se želi predstaviti što širem krugu ljudi, a manifestacija poput Dana otvorenih vrata u Bruxellesu, pružila im je upravo takvu priliku.

Foto: Općina Vidovec


Fotoprilog


Tagovi

Dan otvorenih vrata Bruxelles Croatian Corner Općina Vidovec Varaždinska županija Aurel Trandafir Udruga vinogradara i voćara sv. Antun Tužno Udruga proizvođača voća i povrća Zeljari OPG Jurica Cafuk Čuvar sorte Povjerenstvo za razvoj ruralnog


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]