Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija
  • 08.07.2014. 20:55

Održan 2. LAG Summer Festival

LAG-ovi djeluju u cilju jačanja gospodarskog okružja, poboljšanju prirodnog i kulturnog nasljeđa, jačanju kapaciteta zapošljavanja, poticanja zapošljavanja i povećanja broja radnih mjesta unutar svojih zajednica

  • 90
  • 6
  • 0

U Biogradu na Moru uspješno je završen drugi najveći, međunarodni susret LAG-ova u Hrvatskoj, LAG Summer Festival, koji se održavao od 04. do 06. srpnja 2014. godine u organizaciji LAG-a "Laura".

Na Festivalu je sudjelovalo ukupno 66 LAG-ova iz Hrvatske i 10 zemalja Europe, a okupio je preko 500 izlagača koji su, na preko 300 metara postavljenih štandova, predstavili svoje proizvode. Čast svečanog otvorenja pripala je pomoćnici ministra poljoprivrede, Davorki Hajduković, a posljednjeg dana Festivala svim sudionicima dodijeljene su zahvalnice. Za predstavnike i voditelje LAG-ova, u hotelu " Ilirija", održane su radionice "Prva godina provedbe IPARD mjere 202." i " Community Led Local Development (CLLD) as a tool of Cohesion Policy 2014 – 20120 for local rural, urban and peri.urban development".

LAG-ovi djeluju u cilju: ojačavanja gospodarskog okružja, kako bi se doprinijelo stvaranju radnih mjesta, poboljšanju prirodnog i kulturnog nasljeđa, jačanju kapaciteta zapošljavanja, poticanja zapošljavanja i povećanja broja radnih mjesta unutar svojih zajednica. Cilj Festivala je "spojiti zeleno i plavo", a ovdje se, na jedan drugačiji način, dala prilika svim jedinicama lokalne samouprave, turističkim zajednicama, malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ovima da izlože svoje proizvode i usluge u gradu koji je poznat kao turističko središte.

Osim izlagačkog dijela, posjetitelji LAG Summer Festivala mogli su uživati i u zabavno-glazbenom programu. Prve večeri festivala na glavnoj pozornici, u sklopu RH večeri nastupali su Tomislav Bralić i klapa Intrade, dok su drugu večer, u subotu 05. srpnja, na EU večeri posjetitelje zabavljali mladi glazbenici iz Bihaća (BiH), band "The Evolution".

Cijela manifestacija imala je i humanitarni karakter jer su se kroz humanitarnu tombolu prikupljala sredstva za LAG "Šumanovci" iz Slavonije koji je nedavno nastradao u katastrofalnoj poplavi. Sudionici su čestitali organizatorima na uspješnoj manifestaciji te izrazili želju za daljnjim sastancima i budućom suradnjom. Također su čestitali LAG-u "Laura".


Tagovi

LAG Summer Festival Davorka Hajduković Hotel Ilirija IPARD Laura Izlagači Šumanovci OPG Biograd na Moru

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]