Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival slavonske delicije
  • 03.03.2016. 07:30

Odabrane najbolje seke - ali kulenove!

Šampionsku kulenovu seku pripremio je Požežanin Zvonko Ciganović, dok su velika zlatna priznanja osvojili: Thomas Heinz Pandžić iz Donjih Emovaca, Valpovčanin Zvonko Marić te Gabrijela i Barbara Ciganović iz Alilovaca.

Foto: Antun Rašić
  • 876
  • 157
  • 0

Protekli vikend na drugi Festival kulenove seke u Velikoj pristigla su 74 uzorka iz Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Požeško-slavonske županije. Tako je ovogodišnja manifestacija, prema riječima organizatora Vladimira Protića, postala najuspješnije slavonsko okupljanje proizvođača spomenute autohtone delicije.

Šampionsku kulenovu seku pripremio je Požežanin Zvonko Ciganović, dok su velika zlatna priznanja osvojili: Thomas Heinz Pandžić iz Donjih Emovaca, Valpovčanin Zvonko Marić te Gabrijela i Barbara Ciganović iz Alilovaca. Nagradu publike dobila je Jakšičanka Ankica Vinković.

Znatna poboljšanja u izradi mesnih delicija

Peteročlano ocjenjivačko povjerenstvo dodijelilo je i 21 zlatnu, 34 srebrne te 15 brončanih plaketa.

"Kulenova seka je autohtona slavonska delicija izrađena od najboljeg mesa uz dodatak leđne slanine u harmoničnom spoju masnoća i mišićnog tkiva. Nadijeva se u završni dio svinjskog debelog crijeva i umjereno dimi.

Na ocjenjivanje su nam pristigli raznovrsniji uzorci nego prošle godine pa smo kušali i kobasice s mesom divljači koje ne možemo nazvati izvorne kulenove seke. No, uz izvrsnost, jedan od kriterija je autohtonost stoga smo odabrali najbolje uzorke. Moram priznati kako su primijećena znatna poboljšanja u odnosu na prošlu manifestaciju", rekao je Ferdinand Troha, predsjednik ocjenjivačkog povjerenstva.

Prema riječima našeg sugovornika, ove godine vremenski uvjeti bili su dobri, ali ne i idealni. "Imali smo dovoljno hladnih dana i ako su proizvođači bili marni mogli su kobasice dovoljno odimiti", zaključio je Troha.

Foto: Antun Rašić


Fotoprilog


Tagovi

Festival kulenove seke Velika Vladimir Protić Zvonko Ciganović Zvonko Marić Gabrijela i Barbara Ciganović Ferdinand Trohakulenova seka


Autorica

Maja Đurić

Više [+]

Novinarstvom se bavi već nekoliko godina, a specijalizacija su joj poljoprivredne teme. Suradnica je mnogih medija vezanih za agrar.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Malo današnjih radova na njivi, lavanda i gost u lavandi.