Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zadružni savez Dalmacije
  • 27.12.2017. 09:00

Noćnjak 2018 okupit će maslinare i uljare u Vodicama

Jubilarna 20. Međunarodna manifestacija maslinara i uljara Noćnjak 2018. održat će se u Hotelu Olympia u Vodicama. Dostavite uzorke maslinovog ulja i proizvoda od masline na vrijeme!

  • 747
  • 41
  • 0

Jubilarna 20. Međunarodna manifestacija maslinara i uljara Noćnjak 2018. održat će se od 15. do 18. ožujka 2018. u Hotelu Olympia u Vodicama.

Noćnjak godišnje okuplja i povezuje maslinare i uljare, znanstvenike i stručnjake, predstavnike resornih državnih institucija, proizvođače i distributere maslinarsko-uljarske opreme, trgovačke i hotelijersko-ugostiteljske kuće, medije te ostale subjekte vezane uz maslinarstvo i uljarstvo, a podržavaju ga znanstvene i obrazovne institucije, uz čije suorganizatorstvo se osmišljava trodnevni program s nizom stručnih predavanja, radionica i degustacija.

Sajam maslinarstva i uljarstva i burza maslinovih ulja

Noćnjak je prilika za povezivanje, informiranje, razmjenu iskustava, poslovne razgovore i nove poslovne kontakte. Na sajmu maslinarstva i uljarstva prezentiraju se nove tehnologije, postrojenja, mehanizacija, alati i oprema, zaštitna sredstva, sustavi za navodnjavanje i drugi proizvodi i usluge vezani uz maslinarstvo i uljarstvo. Na Burzi se predstavljaju proizvođači maslinovih ulja, proizvoda od masline i proizvoda od ljekovitog bilja (čajevi, kreme, eterična ulja itd).

Kako biste rezervirali izložbeni prostor na Sajmu ili Burzi Noćnjaka potrebno je popuniti odgovarajuću prijavu, koju možete preuzeti ovdje te je poslati na info@zsd.hr

Hotel Olympia Vodice

Ocjenjivanje kvalitete maslinovih ulja i izgleda proizvoda

Za proizvođače maslinovog ulja Noćnjak je prilika da za svoj proizvod, uz povoljnu cijenu, dobiju certifikat koji detaljno prikazuje rezultate analize i ocjene dostavljenog uzorka maslinovog ulja.

Uzorci maslinovog ulja zaprimaju se i ocjenjuju u dvije kategorije:

  • Pakovine maslinovog ulja (plasiraju se na tržište s etiketom u skladu sa Zakonom o hrani) i
  • Otvorena maslinova ulja (ulja u rinfuzi)

U svakoj od ovih kategorija proglašava se Šampion kvalitete tj. najbolje ocijenjeno maslinovo ulje, a u kategoriji pakovina šampionsku titulu dobiva i najbolje ocijenjena ambalaža tj. izgled proizvoda. Posebno se nagrađuju i najbolje blago, srednje intenzivno, intenzivno, monosortno i višesortno maslinovo ulje.

Na Olio baru i izložbi promoviraju se i kušaju maslinova ulja i proizvodi od maslina onih proizvođača koji svoje uzorke dostave na ocjenjivanje i natjecanje.

Proizvodi od maslina

Ocjenjivanje i izložba proizvoda od masline

Ocjenjivanje i izložba proizvoda od masline ima za cilj prikazati i promovirati neograničene mogućnosti upotrebe ploda i drva masline te maslinovog ulja u proizvodnji raznih proizvoda - krema, prehrambenih artikala, proizvoda od drva masline, suvenira itd.

Izložba proizvoda od masline

Uzorci proizvoda od masline zaprimaju se i ocjenjuju u tri kategorije:

  • prehrambeni proizvodi,
  • kozmetički proizvodi i
  • proizvodi od drva masline

Proizvod mora biti sačinjen ili sadržavati plod masline, maslinovo ulje i/ili drvo masline. Svi dostavljeni proizvodi bit će predstavljeni na posebnoj izložbi u okviru Noćnjaka, a najbolji i najkreativniji proizvodi bit će nagrađeni.

Na prošlogodišnjem Noćnjaku zaprimljeno je 377 uzoraka, od čega 97 pakovina maslinovog ulja, 210 otvorenih maslinovih ulja i 70 proizvoda od masline, a uzorci su stigli iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Hrvatski maslinari dostavili su 254, a inozemni maslinari 54 uzorka proizvoda.

Rokovi i lokacije za dostavu uzoraka maslinovog ulja i proizvoda od masline

Uzorci maslinovog ulja i proizvoda od masline za ocjenjivanje i natjecanje na Noćnjaku 2018. zaprimaju se na dvije lokacije:

  • Split - uzorke dostaviti OSOBNO ili POŠTOM od 1.12.2017. do 15.01.2018. radnim danima od pon.-pet. u vremenu od 7,00-15,00 sati na adresu: Zadružni savez Dalmacije, 21000 Split, Kamila Tončića 4, 1. kat
  • Zadar - uzorke dostaviti OSOBNO dana 13.01.2018. (subota) u vremenu od 9,00-14,00 sati na adresu: Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, 23000 Zadar, Dr. F. Tuđmana 24/h
Izložba maslinovih ulja i proizvoda od masline

Propozicije i prijavu za ocjenjivanje maslinovih ulja i proizvoda od masline preuzmite na web stranici. Rezultati ocjenjivanja objavljuju se na Noćnjaku.

Za sve dodatne informacije posjetite web stranicu Zadružnog saveza Dalmacije.


Dokumenti


Tagovi

Noćnjak Vodice 2018 Masline Sajam Maslinovo ulje Ocjenjivanje Izložba


Partner

Zadružni savez Dalmacije

Kamila Tončića 4, 21000 Split, Hrvatska
tel: +385 21 348 365, e-mail: info@zsd.hr web: http://www.zsd.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]