Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zadružni savez Dalmacije
  • 02.02.2015. 19:00

Noćnjak 2015 - predaja uzoraka maslinovog ulja

U Hotelu Medena u Trogiru, od 26. do 29. ožujka 2015. godine održat će se Noćnjak - manifestacija u čast masline, a uzorci maslinovog ulja za analizu i ocjenjivanje zaprimaju se do 06. veljače u Splitu.

  • 577
  • 34
  • 0

U starom hrvatskom gradu Trogiru, u srcu Dalmacije i ove će se godine, od 26. do 29. ožujka okupiti brojni maslinari i uljari na još jednom, 17. po redu Noćnjaku, međunarodnoj manifestaciji maslinara i uljara.

Za organizaciju se pobrinuo Zadružni savez Dalmacije, a domaćin, hotel Medena, za sve je sudionike osigurao izuzetno povoljne uvjete smještaja. U hotelu će se održati veći dio stručnog i znanstvenog programa, dok je studijski obilazak maslinika uz praktično maslinarstvo predviđen za područje Trogira i Kaštela.

Rok za predaju uzoraka maslinovog ulja - 06. veljače

Svi zainteresirani izlagači koji još uvijek nisu predali svoje uzorke maslinovih ulja za analizu i ocjenjivanje, mogu to učiniti do 06. veljače 2015. godine, osobno ili poštom, od 7.00 do 15.00 sati na adresi: Zadružni savez Dalmacije, Kamila Tončića 4 – prvi kat, 21000 Split. Propozicije i obrazac za prijavu možete pronaći u prilogu članka.

Razmjena iskustava i informacija za bolju maslinarsku sezonu

Ovogodišnji Noćnjak popratit će brojne aktualne teme sa područja maslinarstva, kao što su posljedice izuzetno loše maslinarske i općenito poljoprivredne godine, ukazivanje na probleme s kojima su se suočavali maslinari i uljari te što učiniti kako se ovakva stanja ne bi ponovila. U ovoj, za maslinare i uljare, iznimno teškoj godini, treba izmijeniti iskustva i najnovije informacije, izvući pouke i pripremiti se za narednu maslinarsku sezonu, ustanoviti sustav preventivnih mjera i pravovremenih lako dostupnih savjeta za poljoprivrednike.

Za sve posjetitelje koji žele, bez noćenja u hotelu, sudjelovati na stručnim predavanjima i radionicama ili obići sajam i izložbu maslinarstva i uljarstva, Noćnjak je otvoren bez plaćanja ikakve kotizacije. Hotel za posjetitelje osigurava i mogućnost obroka (ručka i/ili večere).

Novosti na Noćnjaku 2015.

Stablo masline

Novost ovogodišnjeg Noćnjaka je izložba i ocjenjivanje proizvoda od masline s ciljem promoviranja brojnih mogućnosti upotrebe masline i maslinovog ulja u proizvodnji raznih proizvoda (krema, prehrambenih artikala, proizvoda od drva masline, suvenira itd.)

Pozivaju se svi proizvođači koji koriste plodove i drvo masline kao sirovinu za dobivanje takvih proizvoda da ih dostave na ocjenjivanje (osobno ili poštom) u Zadružni savez Dalmacije, na adresu: Kamila Tončića 4, 21000 Split, najkasnije do 10. ožujka 2015.

Za sudjelovanje u ovom segmentu "Proizvodi od masline", potrebno je dostaviti tri primjerka proizvoda zajedno s ispunjenom prijavom, koju možete pronaći u prilogu članka. Sudjelovanje na Noćnjaku s proizvodima od ploda ili drva masline u prvoj godini oslobođeno je bilo kakvih troškova prema organizatoru.

Svi dostavljeni proizvodi će biti postavljeni na posebnoj izložbi na Noćnjaku, a najkvalitetniji i najkreativniji bit će nagrađeni tijekom programa u okviru posebnog ocjenjivanja "Proizvodi od masline" od strane stručnog povjerenstva.

Informacije i novosti o Noćnjaku 2015. možete pratiti na web stranicama Zadružnog saveza Dalmacije, a za sve dodatne informacije obratite se na telefone: 021/348-388 i 021/348-365 ili mail: info@zsd.hr

U nastavku pogledajte video prilog sa Noćnjaka 2014. godine, a dijelić atmosfere prenijet će vam i fotogalerija u prilogu članka.


Fotoprilog


Dokumenti


Tagovi

Trogir Hotel Medena Zadružni savez Dalmacije Noćnjak 2015 Maslinovo ulje Maslinari i uljari Maslinarska sezona Preventivne mjere Proizvodi od masline Razmjena iskustava maslinara Znanstveni program Obilazak maslinika Uzorci ulja Radionice


Partner

Zadružni savez Dalmacije

Kamila Tončića 4, 21000 Split, Hrvatska
tel: +385 21 348 365, e-mail: info@zsd.hr web: http://www.zsd.hr/