Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Božićni bal lipicanaca
  • 20.12.2015. 11:00

Ni sile tame ne mogu protiv lipicanaca!

Božićni bal lipicanaca u đakovačkoj ergeli i ove je godine protekao u mistici, krinolinama i prekrasnoj atmosferi.

Foto: Tomislav Nađ
  • 1.091
  • 155
  • 0

Božićna priča pod imenom Tajna glazbeno je scenska predstava prigodne božićne tematike u kojoj sudjeluju lipicanci s đakovačke ergele, jahači, vozači i glumci u raskošnoj baroknoj odjeći. Tako je obilježen ovogodišnji Božićni bal lipicanaca, spektakl koji nas je ostavio bez daha.

Iako je u predstavi sudjelovalo 90 glumaca i performera, prekrasni lipicanci su i ovaj puta ukrali show. Tajna je priča o dvorskom balu i grofici Irmi. Raskošne kočije koje voze elegantne grofice na bal, vesela kvadrilla sa osam bijelih konja i jahačica. Sve se činilo savršeno, no na bal tada dolazi tajanstveni barun Josip, poklanja Irmi prelijepog bijelog konja i tajanstveno nestaje.

Božić na Ergeli Đakovo

Kraljica tame i mračnih sila

U ponoć sluga javlja da je na kočiji grofice Irme polomljen kotač te mora sa dvorskom svitom pješice do dvorca kroz šumu. U šumi čarolija plesa vila i bijelih konja, a otkrivaju se i mračne sile koje preuzimaju, no dobro uvijek na kraju pobjeđuje. Tako je ukratko na ergeli protekla najvažnija večer u godini.

Ovaj je program samo dio sve bogatije turističke ponude na kojoj Uprava i djelatnici ustrajno rade posljednjih godina. U Ergeli kažu kako svaku sljedeću predstavu iz godine u godinu pokušavaju učiniti što boljom, a priča bi se trebala proširiti i na Božić na Ergeli Đakovo.

Gost ovogodišnjeg programa je bila Ergela Lipica iz Slovenije, a ove je godine predstave posjetilo čak tisuću posjetitelja. Sudjelovali su Udruga Lipicanska barokna raskoš koja se bavi umjetničkim jahanjem i plesnim točkama, Udruga Potkalnički plemenitaši koja se bavi očuvanjem kulturno-povijesne tradicije, Žonglerska skupina Domaći u sklopu Udruge Zvuk prirode koja promiče akrobatsko-žonglerske vještine, Folklorni ansambl Slavonske kraljice i MVC Bećarine KUD-a Tena Đakovo, Osnovna glazbena škola Ivan Goran Kovačič iz Đakova.

Foto: Tomislav Nađ


Fotoprilog


Tagovi

Božićni bal lipicanaca Ergela Đakovo Tajna Glazbeno-scenski spektakl


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sretan Uskrs!