Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Baliranje sjenaže
  • 18.06.2018. 18:00

Natjecanje Svetoivanjsko baliranje i izložba oldtimer traktora

U Svetom Ivanu Žabno u petak, 22. lipnja održat će se natjecanje u baliranju. Prijaviti se na natjecanje mogu svi oni koji imaju rolo preše i uvijača bala ili kombinaciju rolo preše i uvijača bala.

Foto: Pixabay/LoggaWiggler
  • 2.088
  • 196
  • 0

Svetoivanjsko baliranje natjecanje je u baliranju sjenaže koje će se održati 22. lipnja, u Svetom Ivanu Žabno. Prijaviti se na natjecanje mogu svi oni koji imaju rolo preše i uvijača bala ili kombinaciju rolo preše i uvijača bala. Neposredno prije natjecanja izvače se startni brojevi kako bi zbojevi sjenaže bili nasumično podijeljeni i kako bi predrasude o namještanju zboja bile eliminirane.

"Natjecanje započinje tako što natjecatelji prvo naprave jednu rolo balu. Nakon što svi natjecatelji naprave balu, stručna komisija od tri člana ocjenjuje redom sve bale. Kada komisija ocjeni jednu balu, slijedi uvijanje bale s uvijačem. Nakon uvijanja slijedi konačna ocjena jedne bale. Kada suci prođu sve natjecatelje slijede rezultati natjecanja", pojašnjavaju organizatori.  

Natjecanje će se održati na parceli veličine 5 ha, a vlasnik parcele je Marijan Hartman.

"Ideja je da se ljudi koji se bave poljoprivredom okupe na jednom mjestu, da se druže, razmjenjuju iskustva i na kraju krajeva i natječu. Natjecanje nam nije prioritet, već zaista druženje. Općina Sveti Ivan Žabno je poznat poljoprivredni kraj u RH. Osim toga, u sklopu natjecanja za posjetitelje će biti osigurana ugostiteljska ponuda, glazba i izložba oldtimera. Traktori oldtimeri dolaze iz naše općine i redom su to njemački traktori", zaključuju organizatori. 

Prijave za ovo zanimljivo natjcanje još uvijek su otvorene, a možete ih slati na e-mail adresu manuel.markovic@osiz.hr ili na adresu Trg Karla Lukaša 11, Sveti Ivan Žabno. Prijavnicu možete preuzeti ispod članka. 

Broj natjecatelja ograničen je na 20, a prijave su otvorene do utorka, 19. lipnja. 

 


Dokumenti


Tagovi

Natjecanje Baliranje Prijave Sveti Ivan Žabno Traktor Oldtimer


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]