Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kupreški kosci
  • 30.06.2019. 12:00
  • Kanton 10 (Hercegbosanska županija), Federacija Bosne i Hercegovine, Kupres

Nakon 1.000 Ivana, Kupreški kosci okupljaju 1.000 obitelji

Krajem srpnja, točnije, 28.7., Kupres, u kojem se nalazi crkva Sv. Obitelji će biti domaćin velike proslave Dana obitelji, a organizatori očekuju da se taj dan u Kupresu okupi njih 1.000.

Foto: Wikipedia/Anto
  • 1.422
  • 129
  • 0

Nakon što je prije dvije godine, u ljeto 2017. oboren Guinnessov rekord okupljanja najviše osoba istog imena na jednom mjestu - 2.325 Ivana, Kupres i ovoga ljeta priprema novi spektakl, najavljuje hkm

Krajem srpnja, točnije, 28.7., Kupres, u kojem se nalazi crkva Sv. Obitelji će biti domaćin velike proslave Dana obitelji, a organizatori očekuju da se taj dan u Kupresu okupi njih 1.000. Ovim se danom želi skrenuti pozornost na važnost obitelji i očuvanje obiteljskih vrijednosti u društvu, ali i prezentirati bogatu prirodnu i kulturnu baštinu Kupresa kao iznimne turističke destinacije, koju posljednjih godina otkrivaju mnogobrojne obitelji iz Europe, kako tijekom zimskih mjeseci kad uživaju na skijaškim stazama, tako i tijekom ljeta kada ovaj kraj predstavlja iznimnu oazu za odmor.

Podsjetimo, ovu je manifestaciju pokrenula Udruga Kupreški kosci koja se bavi očuvanjem tradicionalnog načina košnje u kupreškom kraju. Prije dvije godine su Kuprešaci i njihovi gosti - Ivani iz regije oborili rekord koji je držalo 1096 Muhameda koji su se, prema Guinnessovoj knjizi rekorda, okupili 10. veljače 2005. godine u Dubaiju.

2.325 Ivana u Kupresu oborilo Guinnessov rekord

Nakon što su okupili 1.000 Ivana, Kupres je postao vijest u najutjecajnijim svjetskim medijima, zbog čega je glas o gostoljubivosti, otvorenosti, ljepoti podneblja i posebnostima ovog kraja stigao i u najudaljenije dijelove svijeta. Zato nema dvojbe kako će ovaj poziv s kupreške visoravni naići na dobar odaziv.


Tagovi

Guinnessov rekord Kupreški kosci 1000 Ivana 1000 obitelji Oborili rekord


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)