Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Iločka kobasijada
  • 06.03.2017. 15:00

Najbolju kobasicu pravi Mario Osvald

"Nisam očekivao pobjedu ali drago mi je dakako. Proizvodnjom kobasica se bavim nekoliko godina isključivo za sebe. Ključ je u dobroj paprici i malim tajnama koje ne mogu otkriti", kazao je Mario Osvald.

  • 1.186
  • 56
  • 0

Nakon prošlogodišnje "probne" 1. kobasijade, agilna ekipa Iločana uhvatila se u koštac i ove godine s tom manifestacijom iznjedrivši 2. iločku kobasijadu za koju se prijavio 31 proizvođač s područja Iloka i okolice.

"Situacija je ove godine što se tiče kvalitete puno bolje nego prošle. Vidi se da su proizvođači više uložili u samu proizvodnju kobasica i za nadati se je da će iz godine u godinu ova manifestacija biti sve bolja", mišljenja je član prosudbenog povjenstva Željko Sladetić.

Prema njegovim riječima, kod ocjenjivanja kvalitete kobasica gleda se sve, od boje do okusa, mirisa i općenitog izleda. A ove godine to se sve ponajbolje posložilo kod Iločanina Marija Osvalda.

"Nisam očekivao pobjedu ali drago mi je dakako. Proizvodnjom kobasica se bavim nekoliko godina isključivo za sebe. Ključ je u dobroj paprici i malim tajnama koje ne mogu otkriti", kazao je Mario Osvald.

Prema riječima Marija Prokopeca, jednog od organizatora Iločke kobasijade, za sada je ta manifestacija ograničena još uvijek na područje Iloka i iločkog kraja ali namjera je organizatora proširiti ju i izdići na viši nivo te uključiti i proizvođače kobasica i iz drugih područja Hrvatske te susjedne Bačke Palanke.

A da je riječ o manifestaciji s potencijalom, svjedoči i velik broj Iločana koji nisu žalili vremena da se prošetaju do stare gradske jezgre i uživaju u bogatom zabavnom programu koji su priredili organizatori i, dakako probaju kobasice pristigle na kobasijadu kako bi se i sami uvjerili u njihovu kvalitetu.


Povezana biljna vrsta

Paprika

Paprika

Sinonim: - | Engleski naziv: Sweet pepper | Latinski naziv: Capsicum annuum L.

Paprika je cijenjena zbog visokog sadržaja vitamina (posebno C), zatim šećera, bjelančevina, mineralnih soli i dr. Koristi se tijekom cijele godine, u svježem stanju, i u... Više [+]

Tagovi

Kobasijada Iločka Ilok Mario osvald Mario prokopec Željko sladetić Proizvodnja Najbolji Kobasica Manifestacija Paprika Prosudbeno Povjerenstvo


Autor

Alen Kuns

Više [+]

Diplomirani novinar sa više od dvadeset godina staža na temama vezanim uz poljoprivredu, selo i ruralni razvoj. Dugogodišnji suradnik glasila Hrvatske gospodarske komore (HGK) Hrvatsko gospodarstvo, Gospodarskog lista te niz novina poput Glasa Slavonije i Vjesnika.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.