Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.
  • Europski kongres
  • 06.04.2016. 17:30

Najbolji mladi poljoprivrednici u Bruxellesu

Izaslanstvo koje će u EU Parlamentu primiti zastupnica Marijana Petir, predvodi Ivan Veselić, pobjednik natječaja za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika koji će i zastupati Hrvatsku na izboru za najboljeg poljoprivrednika/cu u Europskoj uniji.

Foto: OPG Veselić
  • 1.156
  • 57
  • 0

Prigodom 3. Europskog kongresa mladih poljoprivrednika kojeg organizira Europska pučka stranka, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, ugostit će danas i sutra (6. i 7. travnja) u Bruxellesu najbolje hrvatske mlade poljoprivrednike.

Predvodi ih Ivan Veselić, pobjednik natječaja za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika koji će i zastupati Hrvatsku na izboru za najboljeg mladog poljoprivrednika/cu u Europskoj uniji.

Ekološki poljoprivrednik

Podsjećamo, prema ocjeni stručnog povjerenstva na natječaju za najboljeg hrvatskog poljoprivrednika u kolovozu 2015. godine, od 55 projekata Veselićev projekt bio je najbolji. Zastupnica Petir je Veseliću kao hrvatskom pobjedniku u suradnji s dm-drogerie markt za tri njegova proizvoda osigurala plasman u njihovim trgovinama u Hrvatskoj. Pekmez od šljive, ajvar te namaz od tikve i jabuka OPG-a Veselić mogu se kupiti od siječnja ove godine u 60 hrvatskih gradova u kojima dm posluje.

Ivan Veselić, rođen je 16. siječnja 1992. godine, ekološki je proizvođač iz Novog Sela Palanječkog iz Sisačko-moslavačke županije. Trenutno je student poljoprivrede na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima. Godine 2008. položio je i tečaj za ekološkog poljoprivrednika u Centru za šljivu i kesten u Donjoj Bačugi.

Obitelj Veselić ima registrirano obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo koje aktivno djeluje od 2003. godine, a čija je osnovna djelatnost ekološka poljoprivredna proizvodnja voća i povrća. Od 2010. Veselić je nositelj OPG-a, a prije toga nositelj je bio njegov otac Goran.

Trgovine domaćim proizvodima

OPG Veselić svoje ekološke proizvode (posebice prerađevine koje su u ponudi tijekom cijele godine) plasira u prodavaonice domaćih proizvoda, pretežito smještene na području grada Zagreba. Prodaju putem grupa solidarne razmjene - što OPG Veselić prakticira zadnjih nekoliko godina, a prema modelu koji je široko zastupljen u Francuskoj i Italiji.

Zastupnica Marijana Petir u srijedu će primiti mlade poljoprivrednike u Europskom parlamentu te će razgovarati s njima o stanju u hrvatskoj i europskoj poljoprivredi. U četvrtak će Petir na 3. Kongresu mladih poljoprivrednika predstaviti Ivana Veselića, a Veselić će predstaviti svoj projekt.

Foto: OPG Veselić


Tagovi

Marijana Petir Ivan Veselić Europski kongres Najbolji mladi poljoprivrednik Bruxelles


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#mlado ❤️