Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tractor of the Year
  • 09.11.2015. 12:45

Nagrađeni traktori godine na sajmu Agritechnica!

Massey Ferguson MF 5713 SL je najbolji u kategoriji najkorisnijeg traktora, Valtra N 174 V je odnio nagradu za dizajn, a najbolji voćarski traktor je Same Frutteto S 90.3 ActiveDrive. Fendt1050 je traktor godine 2016.

  • 1.516
  • 235
  • 0

Massey Ferguson MF 5713 SL pobjednik je kategorije Best Utility prestižnog natjecanja Traktor godine. Kako je i najavljeno, nagrade su najboljima dodijeljene jučer na sajmu Agritechnica u Hannoveru. Tim stručnih sudaca koji su urednici prestižnih agritehničkih časopisa iz 23 europske zemlje odlučio je o najboljima između 17 finalista u četiri kategroije.

"U Massey Fergusonu su počašćeni što je MF 5713 SL dobio ovako važnu nagradu struke", izjavio je Campbell Scott, direktor marketinga.

MF 5713 SL najbolji u kategoriji najkorisnijeg traktora

Finalisti izbora za traktor godine 2016!

Suci su prilikom dodjele izjavili kako nisu imali sumnje u odluku, pohvalivši njegovu prvorazrednu preglednost u kombinaciji s prijenosnicima koji su također posebno unaprijeđeni. Taj model pokreće novi motor Agco power od 4,4 l s četiri cilindrima, kod kojeg je efikasnost goriva nekoliko puta poboljšana.

All-in-one SCR sustav s katalizatorom oksidacije dizelskog goriva (DOC) kompaktno je pričvršćen na desnoj donjoj strani kabine, a nudi istu nepobjedivu preglednost kao i prethodnik serije MF 5600, bez dodatnih kompliciranih ili osjetljivih elemenata. To znači da se tehnologije koje su postale potrebne za pridržavanje najstrožih normi ispušnih plinova u vozilo komponiraju već na dasci za crtanje, pa ne nastaju nikakvi negativni utjecaji na snagu, efikasnost, održavanje, klirens ili, što je također vrlo važno, vidljivost na sve strane.

Massey Ferguson MF 5713 SL

Model MF 5713 SL od 100 KS kupcu od sada nudi mogućnost da osim modela MF 5610 s prijenosnikom Dyna-4 i motorom s 3 cilindra mogu odabrati i model s 4 cilindra iste snage te se mogu odlučiti za djelomično ili potpunu automatsku izvedbu prijenosnika Dyna-4 ili Dyna-6.

Među ostalim inovacijama nalazi se i elektronički reguliran rasteretni ventil turbokompresora i novi common-rail sustav za ubrizgavanje četvrte generacije, koji dodatno poboljšavaju proradno ponašanje i ukupnu efikasnost. Ispuh je istih dimenzija kao kod prethodnih modela. Redizajnirana jedinica motora i čišćenja ispušnih plinova posjeduje poseban sustav raspršivača koji na najbolji način miješa ispušne plinove i čestice čađe dizelskog goriva s AdBlue.

Fendt 1050 traktor godine 2016.

Fendt 1050 Vario

Ipak, titulu traktora godine Tractor of the year 2016 odnio je Fendt 1050 Vario, traktor od 500 KS, najjači traktor u serijskoj proizvodnji. Zanimljivo je da taj traktor velike snage isto nije ništa manje svestran od svojih prethodnika, dok pokazuje i izuzetnu štedljivost. Lako se s njime upravlja unatoč visini od 3,6m i težini od 14t. U usporedbi s traktorima u istoj teškaškoj kategoriji, mnogo su lakši, okretniji i imaju bolju vidljivost.

Motor je kompaktan sa 12,4-litarskih šest MAN cilindara. Snažan je, ali tih, Maksimalni okretni moment od 2.400 Nm odvija se na samo 1.100 okretaja u minuti. Nazivni broj okretaja motora odvija se na niskih 1.700 okretaja u minuti, brzine do 60km/h.

Pri maksimalnoj brzini na gorivo štedi pri 1.450 okretaja u minuti. Sigurnosni mehanizmi, redizajnirana kabina i kontrola uvjeta još su neke od pogodnosti ovog traktora. Diljem svijeta ima ih 2.500, a polovina se nalazi u Sjevernoj Americi. Nose ga i gume najnovijeg dizajna promjera do 2,35m, najveće traktorske gume na svijetu.

Najbolji voćarski traktor je Same Frutteto S 90.3 ActiveDrive

Same Frutteto S 90.3 ActiveDrive

Same Frutteto S 90.3 ActiveDrive dolazi iz serije malih specijaliziranih kompaktnih traktora, a namijenjen je poslovima u vinogradima i voćnjacima, s cijelim nizom mogućnosti standardne i dodatne opreme.

S impresivnim mogućnostima manevriranja na malim prostorima, kompaktnim dizajnom i strukturalnim elementima koji omogućuju ugodniji rad, glavna mu je zadaća odgovoriti kvalitetno na potrebe voćara i vinogradara. Efikasnost, agilnost i udobnost rezultati su napora inženjera koji su kroz tehnološku inovaciju uspjeli stvoriti traktor koji je idealan za ovu vrstu poljoprivrednih radova.

Valtra N 174 V odnio nagradu za dizajn

Golden Tractor for the Design za koju su se natjecali svi finalisti pripala je traktoru Valtra 174 N, jednom od najmoćnijih traktora u svijetu. Versu model ima revolucionarni Powershift mjenjač, hidrauliku s elektroničkim upravljanjem ovisnu o opterećenju, asistenciju za hidrauliku, vrlo je jednostavan za upravljanje. Posebno je pogodan za zadržavanje na brdovitom terenu.

Valtra 174 N

Ima i automatski regulator protiv proklizavanja, što je jedna od inovacija u traktorskoj industriji. Sustav za vučnu snagu ograničava snagu motora ako senzori i brzina okretaja guma prelaze podešenu razinu.

Međuosovinski razmak je 2665 mm, što Valtru čini iznimno okretnim traktorom za rad prednjim utovarivačem, daje mu stabilnost na cesti, a uz klirens od 55 cm čini ga pogodnim za radove u šumi, premetanje snijega, oranje, žetvu i druge radove na terenu.


Fotoprilog


Tagovi

Tractor of the Year Agritechnica MF 5713 SL Massey Ferguson Fendt 1050 Vario Traktor godine Same Frutteto S 90.3 ActiveDrive


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."