Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Slavonska šunka
  • 06.09.2021. 17:00
  • Vukovarsko-srijemska, Stari Mikanovci

Nacionalna šunkijada u Starim Mikanovcima

Ciljevi manifestacije su promoviranje slavonske domaće šunke kao suhomesnatog specijaliteta s tendencijom povećanja prodaje i proizvodnje na tradicionalan način.

Foto: Utvaj Stari Mikanovci
  • 438
  • 81
  • 0

Stočarska udruga Utvaj i ove godine organizira Nacionalnu šunkijadu u Starim Mikanovcima.

Riječ je o devetoj po redu manifestaciji koja obuhvaća dva dijela, ocjenjivanje uzoraka slavonske šunke koje će se održati 10. rujna u Sali Šahovskog kluba u Starim Mikanovcima, Školska ulica, u sklopu stadiona NK Šokadija, dok će program dodjele priznanja proizvođačima biti 16. rujna u dvorani Doma Kulture u Starim Mikanovcima, Matije Gupca 2, s početkom u 20 sati.

"Ciljevi manifestacije su promoviranje slavonske domaće šunke kao suhomesnatog specijaliteta s tendencijom povećanja prodaje i proizvodnje na tradicionalan način, utvrđivanje standardnih vrijednosti karakterističnih za slavonsku šunku, priprema postupka za zaštitu oznaka izvornosti i geografskog porijekla te edukacija proizvođača“, istaknuli su organizatori.

Na ocjenjivanju se očekuje sudjelovanje proizvođača iz svih pet slavonskih županija, a povjerenstvo za ocjenjivanje čini predsjednik povjerenstva prof.dr.sc. Đuro Senčić s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek te članovi doc.dr.sc. Danijela Samac, doc.dr.sc. Mario Škrivanko i dr.vet.med. Marko Novoselac.

Pokrovitelji događanja su Vukovarsko-srijemska županija i Općina Stari Mikanovci.


Tagovi

IX. Nacionalna šunkanijada Stočarska udruga Utvaj Promocija slavonske šunke Ocjenjivanje


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]