Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zagreb VINOcom
  • 02.12.2016. 13:30

Na VINOcomu najčuvenije svjetske vinske kuće

Jedanaesti zagrebački međunarodni festival vina i kulinarstva "Zagreb VINOcom" okupio je 25. i 26. studenoga 2016. godine, u zagrebačkom hotelu Esplanade preko 300 izlagača vina iz Hrvatske i drugih vinskih regija.

  • 1.034
  • 109
  • 0

Jedanaesti zagrebački međunarodni festival vina i kulinarstva "Zagreb VINOcom" okupio je 25 i 26. studenoga 2016. godine, u zagrebačkom hotelu Esplanade preko 300 izlagača vina iz Hrvatske i drugih vinskih regija, a na festivalu je osim vina i velik broj gastro izlagača iz Hrvatske i inozemstva prezentirao svoje najbolje proizvode.

Porast broja proizvođača i posjetitelja

Manifestacija iz godine u godinu bilježi porast broja proizvođača, ali i posjetitelja što je potvrda o jačanju kulture konzumacije kvalitetnih vina. Posjetitelji su mogli uživati u vinu, okusima pršuta, sira, ulja, kulena, slatkih delicija i drugih proizvoda iz Europske unije i zemalja našeg okruženja. Bila je prava rijetkost na jednome mjestu vidjeti toliko dobro raspoloženih ljudi koji su željeli ispiti što više vrhunskih vina i kušati što više vrhunskih proizvoda.

Festival se pokazao kao dobro mjesto za stjecanje poznanstava

Brojni izlagači s kojima smo razgovarali očekivali su od festivala druženje, upoznavanje i stvaranje kontakata za daljnu suradnju, a na istom su stekli brojne poznanike s kojima će ostvarivati daljnju suradnju.

Ove su godine i radionice dosegle najvišu razinu!

Nezaobilazni dio najvećeg vinskog festivala bile su radionice koje su ove godine dosegle najvišu razinu, odnosno najpoznatije svjetske vinarije iz Burgundije. Jedan od najboljih vinskih posjeda svijeta i svakako najčuvenija svjetska vinska kuća - Domaine de la Romanée Conti predstavila se s glasovitim burgundijskim vinima. Zahvaljujući jednoj od najpoznatijih vinarija na svijetu, Chateau Margaux, prikazana je i vertikala od 2008. do 2012. koja je, dakle, uključivala dvije izvrsne berbe 2009. i 2010.

Najskuplja razbijena boca vina - 225.000 dolara!

Boca vina Chateau Margaux iz 1787. godine drži rekord najskuplje razbijene boce vina svih vremena. Boca je, srećom, bila osigurana pa je vlasnik William Sokolin 1989. godine za nju dobio 225.000 dolara.

Nezaobilazna humanitarna značajka festivala!

Kao i svake godine, festival je imao humanitarnu značajku u suradnju s udrugom Renato te su se prikupljale donacije za UZV preglede srca uz kuhare bez granica.


Fotoprilog


Tagovi

Zagreb VINOcom Festival vina Esplanade


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.