Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Aljmaška ribarska noć
  • 06.07.2014. 08:00

Mirisi ribljih specijaliteta u Aljmašu

Ono što nije uspjelo mnogim čelnicima turističkih zajednica, uspjelo je Aljmašu; spojiti "zelenu" i "plavu" Hrvatsku kroz gastro i glazbenu ponudu

  • 175
  • 6
  • 0

Da ribarske noći nisu rezervirane samo za Primorje i Dalmaciju, već da ideja jako dobro može funkcionirati i u Slavoniji i Baranji, dokazali su 21. lipnja u Aljmašu, gdje se održala treća Aljmaška ribarska noć pod nazivom "Treći ples Šarana i Škarpine". Ova manifestacija teži postati tradicionalna, a za sada je na dobrom putu da to i ostvari. Misao vodilja ovog projekta je povezati plavu i zelenu Hrvatsku preko obala Dunava i Jadrana.

Ovom prilikom posjetitelji su mogli uživati u prezentaciji tradicionalne i bogate gastronomije, s jedne strane jadranskih, a s druge dunavskih specijaliteta. Našli su se tu brojni specijaliteti, od šarana na rašljama, fiš paprikaša, perkelta od soma, ali i srdela na gradele i ostalih jela od ribe specifičnih za ove dvije regije.

Svježa morska riba na aljmaškim stolovima

Ante Matić iz Splita je došao sa morskom ribom koja je proputovala 12 satni put do aljmaških stolova, ali isplatilo se, a ovu manifestaciju ističe kao pozitivno iskustvo. Recepte za pripremu slatkovodne ribe imali su brojni dunavski ribiči poput Željka Dumančića iz ŠRK Aljmaš, koji kaže da je za dobar fiš najvažnija svježa riba, i prava domaća paprika, dok je Matija Marinović bio zadužen za pripremu šarana na rašljama za kojeg kaže da bi trebao biti od 1,80 do 2,00 kilograma za pripremu ove delicije. Ipak, tajnu dobre marinade nije otkrio.

I kakav bi to spoj zelene i plave hrvatske bio bez tradicionalne pjesme? Za dobro raspoloženje pobrinuo se tamburaški sastav "Ravnica", dok je "boje mora" predstavila je klapa "Čikat" sa Lošinja.


Tagovi

Aljmaš Ribarska noć Gastronomija Ples Šarana i Škarpine Ante Matić Željko Dumančić Matija Marinović Ravnica Klapa Čikat Fiš Som Srdela Gradele


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com