Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • FarmShow
  • 02.06.2023. 12:40
  • Osječko-baranjska, Osijek

Mehanizacija izložena na 13 hektara – otvoren dosad najveći FarmShow

Četrdesetak izlagača poljoprivredne mehanizacije čeka vas ovog vikenda u Osijeku. Posjetite najveći do sada FarmShow.

Foto: Martina Pavlović
  • 1.427
  • 234
  • 0

Jubilarni 10. po redu FarmShow u Osijeku danas je službeno otvoren.

Na prostoru čepinske zračne luke kroz naredna tri dana posjetiteljima će biti prezentirane najnovije tehnologije u poljoprivredi. Od precizne poljoprivrede, dronova za pregled polja, sustava navodnjavanja, skladištenja, prerade do alata za vrt. Svoje strojeve, mehanizaciju i ostalu poljoprivrednu opremu izlaže 40-ak izlagača.

“Dosad je ovo najveći FarmShow, a prostire se na 13.000 m2“, kazao je prilikom otvorenja predsjednik Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme Darko Aračić koja je ujedno i organizator ovog sajma.

Kaže kako je sve poskupjelo u protekloj godini pa tako i strojevi i to za 10-ak posto. "Cijene žitarica su u padu pa se nadamo da će i cijene mehanizacije ići prema dolje u narednom periodu“, poručio je.

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Tugomir Majdak najavio je da poljoprivrednici u narednim mjesecima mogu očekivati pravilnike i natječaje za modernizaciju poljoprivredne proizvodnje i gospodarstava.

"Digitalna transformacija domaćeg agrara jedan je od horizontalnih ciljeva i putem edukacije preko naših savjetodavnih službi želimo podići razinu ulaganja u preciznu poljoprivredu“, dodao je Majdak.

Prvi put održan i Bambino kup 

Danas je prvi puta na ovom sajmu organiziran i Bambino kup. Čak 16 najmlađih uzgajivača s farmi iz okolice predstavilo je svoju telad.

"Riječ je o jednom od najbolje prihvaćenih revijalnih programa na stočarskim izložbama i na godišnjoj razini u RH bude 10-ak ovakvih skupova“, pojasnio je Zdenko Ivkić, voditelj centra za stočarstvo Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH). Kaže kako je ovo promocija uzgoja i seoskog načina života, ali i prilika da najmlađi u najranijoj dobi osjete želju i potrebu za sudjelovanjem na ovakvim izložbama.

Ulaz i parking su za sve posjetitelje besplatni, a FarmShow je otvoren do nedjelje, 4. lipnja u 18 sati. Posljednjeg dana ove manifestacije, točnije u nedjelju u 14 sati održat će se atraktivna utrka ubrzanja traktora.

Prošećite našom galerijom i pogledajte dio onoga što vas očekuje na do sada najvećem FarmShow-u.


Fotoprilog


Tagovi

FarmShow Jubilarno izdanje Mehanizacija Bambino kup Darko Aračić Tugomir Majdak Zdenko Ivkić


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Farm Show Osijek

Sv. L.B. Mandića 172, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 99 264 8048, e-mail: dino.tomljanovic@agronom.hr web: http://www.farmshowosijek.eu/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.