Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival pršuta
  • 30.05.2014. 09:00

Međunarodni festival pršuta Drniš 2014.

Drniš ove godine dobiva još jednu gastronomsku manifestaciju, koja će ovaj put biti posvećena najcjenjenijem suhomesnatom proizvodu toga kraja – Drniškom pršutu

  • 242
  • 15
  • 0

Drniš, grad u Dalmatinskoj zagori koji je nadaleko poznat po svom izvrsnom pršutu, ove godine će po prvi put dobiti svoj festival posvećen upravo pršutu. Nakon popularnog drniškog Međunarodnog festivala sira grad dobiva još jednu gastronomsku manifestaciju, koja je ovaj put posvećena njihovom najpoznatijem 'stanovniku' - Drniškom pršutu.

Naime, drniški je pršut, uz istarski, krčki i dalmatinski, najcjenjenija suhomesnata delicija primorske Hrvatske, a korijeni te tradicije sežu daleko u prošlost, dok se prepoznatljivo ime steklo 1970-ih i 1980-ih godina. Danas ovu tradiciju njeguje Udruga proizvođača drniškog pršuta, koja trenutno okuplja 14 manjih proizvođača sa šireg drniškog područja. Svi oni imaju pravo na svaki komad pršuta staviti oznaku hrvatskog autohtonog proizvoda sa zemljopisnim podrijetlom.

Vrijedi spomenuti da je prema Registru oznaka zemljopisnog podrijetla Ministarstva poljoprivrede RH drniški pršut jedan od osam proizvoda koji su tako zaštićeni, poput krčkog i dalmatinskog pršuta, dok se istarski pršut nalazi u Registru oznaka izvornosti. Međunarodni festival pršuta Drniš 2014. održat će se 5. i 6. rujna ove godine u svom premijernom izdanju, a okupit će brojne pršutare drniškog kraja koji će sa ponosom predstaviti svoje suhomesnato blago.


Tagovi

Drniški pršut Međunarodni festival pršuta Drniš Gastronomska manifestacija Suhomesnati proizvodi


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?