• Medni doručak
  • 05.02.2018. 15:00

Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka na sajmu u Gudovcu

Na doručku će se osim meda konzumirati i ostali domaći proizvodi proizvedeni na hrvatskim farmama i poljima, a koji nose neki od znakova Hrvatske poljoprivredne agencije.

  • 293
  • 46
  • 0

U sklopu 14. međunarodnog pčelarskog sajma u Gudovcu održat će se manifestacija pod nazivom: Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka. Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske poljoprivredne agencije i Hrvatskog pčelarskog saveza održat će se 10. veljače u Sajamskom prostoru Gudovac, Paviljon 1, Velika dvorana – 1. kat, s početkom u 9:00 sati.

Cilj Mednog doručka s hrvatskih pčelinjaka, najavljuju iz Hrvatske poljoprivredne agencije, je promocija  domaće proizvodnje meda koji je proizveden na hrvatskim pčelinjacima i označen zaštićenim znakom Hrvatske poljoprivredne agencije Med hrvatskih pčelinjaka.

Na doručku će se osim meda konzumirati i ostali domaći proizvodi proizvedeni na hrvatskim farmama i poljima, a koji nose neki od znakova Hrvatske poljoprivredne agencije. Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka posjetit će i djeca III. osnovne škole Bjelovar-Gudovac.

"Ovakvim načinom želimo kod djece i njihovih roditelja  potaknuti svijest o važnosti i prednosti konzumacije meda proizvedenog na hrvatskim pčelinjacima s ciljem povećanja udjela meda u njihovoj prehrani, kao i ukazati na važnost i ulogu pčelarstva u cjelokupnoj poljoprivrednoj proizvodnji", naglašava ravnatelj HPA doc.dr.sc. Zdravko Barać.

Foto: Pixabay/Kathy2408


Tagovi

Med Doručak s hrvatskih pčelinjaka HPA


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Majica pod bor stigla, hvala Agroklub ❤️❤️