Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pazi što jedeš
  • 02.10.2013. 10:44

Manifestacija "Pazi što jedeš"

Osnovni ciljevi manifestacije "Pazi što jedeš" su poticanje tradicijske i ekološke proizvodnje hrane, očuvanje starih sorti, poticanje ekonomije lokalne zajednice te poučavanje šire javnosti o tradicijskim i zdravim jelima Istre i Hrvatske

  • 1.096
  • 242
  • 0

Manifestacija "Pazi što jedeš" održat će se u Puli, 8. i 9. 11. 2013. u Domu hrvatskih branitelja, od 10:00 do 18:00 h. Etnografski muzej Istre već 3. godinu zaredom organizira manifestaciju, u suradnji s Udrugom registriranih ekoloških proizvođača Istarske županije - Istarski eko proizvod te uz pomoć Zelene Knjižnice - projekta Društva bibliotekara Istre.

Pazi što jedeš“ je manifestacija koja se sastoji od stručnih predavanja na temu tradicijske i ekološke prehrane, radionica tradicijske prehrane i sajamskog dijela na kojem posjetitelji mogu kupiti ekološke proizvode direktno od samih proizvođača te izložbe i razmjene sjemena starih sorti biljaka, a jača i svijest o nužnoj suradnji između malih proizvođača tradicijske i ekološke hrane i lokalne zajednice te potiče prenošenje znanja u vidu pripremanja tradicijskih jela. „Pazi što jedeš“ ima regionalni i nacionalni karakter zbog sudjelovanja sudionika iz Istarske, ali i ostalih županija Hrvatske.

Manifestacija „Pazi što jedeš“ nastavak je izuzetno uspješnih manifestacija koje su do sada održane u Pazinu. 2011. godine naglasak je bio na suradnji s dijabetičarskim udrugama Istre, ali i Hrvatske, gdje se željelo skrenuti pozornost na bolesti sadašnjice - posebno šećernu bolest od koje velik broj ljudi u Hrvatskoj i svijetu, a pravilnom prehranom moguća je prevencija ili kvalitetniji život već oboljelih. 2012. godina bila je sposvećena pitanju istraživanja i prezentacije teme prehrane u muzejima u Hrvatskoj putem izložbi, ali i putem interneta.

Putem manifestacije će se ostvariti i suradnja s većim brojem vrtića, osnovnih i srednjih škola. Osim toga srednjoškolci i studenti će imati mogućnost volontiranja na ovoj manifestaciji, pa će tako sudjelovati u kreiranju i izvedbi brojnih aktivnosti vezanih uz manifestaciju.

Pazi na drvo“ radionice su pripovjednog tipa, a namijenjene su najmlađim posjetiteljima u želji da na taj način istaknemo važnost očuvanja tradicije pripovijedanja. Radionice će se organizirati u suradnji s udrugom „Pusti priču“. Likovne radionice predviđene su za najmanje posjetitelje manifestacije, a naglasak će se staviti na kreativno izražavanje putem prirodnih materijala. Posjetitelji će na jednom mjestu moći degustirati, potražiti savjet i kupiti ekološke proizvode izravno od samih proizvođača.


Tagovi

Pazi što jedeš Manifestacija Etnografski muzej Istre Ekološka prehrana Razmjena sjemena


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Proljeće, čekamo te 🌸 #cicamace #voćke #visibabe