• Seminar o održivosti
  • 05.11.2016. 18:00

Mala škola održivosti na Plitvicama

Zelena akcija vas poziva da se u razdoblju od 15. do 18.12.2016. pridružite Seminaru Mala škola održivosti na Plitvičkim jezerima. Razgovarat će se o temama dominacije i opresije, važnosti kritičkog razmišljanja i dijaloga, te o okolišnom aktivizmu.

Foto: Zelena akcija / FoE Croatia/Facebook
  • 1.181
  • 129
  • 0

Zelena akcija vas poziva da se u razdoblju od 15. do 18.12.2016. pridružite na Plitvičkim jezerima na Seminaru Mala škola održivosti u sklopu EU projekta "School of Sustainability in the European Year of Development 2015 and beyond".

Na seminaru je cilj nastaviti istraživati ono što su započeli na ljetnom kampu, a to su metode učenja temeljene na tzv. popularnom obrazovanju koje svoje korijene vuče iz Latinske Amerike te na principima učenja Paula Freire-a (pedagogija obespravljenih) i metodama koje je osmislio Augusto Boal (teatar potlačenih). Cilj ovakvog učenja nije puko prenošenje znanja nego učenje znanja kao društvenog procesa gdje priznajemo da svi imamo znanje, svijest i sjećanje te da smo dio prirode i da je priroda dio nas.

Razgovarat će se o temama dominacije i opresije, važnosti kritičkog razmišljanja i dijaloga, te o okolišnom aktivizmu koji obuhvaća kako ljudska tako i prava prirode, o globalnim pokretima, primjerima uspješnih kampanja na globalnoj i lokalnoj razini te o načinima kako se aktivno uključiti u svoju zajednicu.

Prijavite se do 12. studenog

Ideja seminara je okupiti do 20 mladih ljudi iz Hrvatske (18-35 godina) koji su zainteresirani/e za teme okoliša, aktivizma, klimatske i društvene pravde te pružiti prostor za diskusiju, promišljanje i zajednički rad kroz smišljanje praktičnih rješenja.

Više o samo programu možete vidjeti ovdje.

Stoga, ako volite boravak u prirodi, ako ste željni naučiti nešto novo i drugačije, želite sklopiti nova prijateljstva, biti kreativni i otvoreni prema različitim mišljenjima, pridružite se seminaru. Molimo vas da popunite ovu prijavnicu do 12.11.2016. Za više informacija ili eventualna pitanja slobodno kontaktirajte Aleksandru na: aleks@zelena-akcija.hr. Svi troškovi puta, hrane i smještaja od 15.-18.12.2016.u potpunosti bit će pokriveni od strane organizatora seminara (troškovi puta bit će pokriveni nakon povratka kući i nakon primitka originalnih računa, odnosno karata).

Foto: Zelena akcija / FoE Croatia/Facebook


Tagovi

Zelena akcija Mala škola održivosti Okolišni aktivizam Priroda Seminar


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zimska idila na obroncima Dilj gore.
Bijeli omotač “grije” tlo kako bi za 2-3 mjeseca ovaj isti pejsaž zažutili maslačci i zazujile pčelice.

Koji vam je prikazani pejsaž najbolji?
:)

Foto: autor