Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lov i ribolov
  • 20.10.2017. 12:00

Lovački sajmovi mijenjaju odnos ljudi prema prirodi

U Hrvatskoj se ponovo održavaju tri specijalizirana sajma iste tematike što govori o daljem nastojanju da se unaprjeđuje turistička ponuda, ali i općenito odnos prema prirodi i zaštiti bioraznolikosti.

Foto: Tugomir Pemper
  • 410
  • 46
  • 0

Nakon osječkog "Salorija", sajma lova i ribolova, ove je godine održan od 13. do 15. listopada specijalizirani sajam s lovno-ribolovnom tematikom i u Varaždinu, 22. Međunarodni sajam "Lov, ribolov, priroda, turizam", a od 20. do 22. listopada održava se novi takav sajam ponovo i u Zagrebu pod nazivom "Dani lova i ribolova!". Tako se u Hrvatskoj ponovo održavaju tri specijalizirana sajma iste tematike što govori o daljem nastojanju da se unaprjeđuje turistička ponuda, ali i općenito odnos prema prirodi i zaštiti bioraznolikosti.

Na sajmu lova i ribolova u Varaždinu, koji postaje prepoznatljiv i u Europi okupilo se stotinjak izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Njemačke, Češke, Slovačke i Rumunjske kojega je razgledalo desetak tisuća posjetitelja iz cijele Hrvatske. Najveći broj izlagača predstavio je opremu i proizvode za lov i ribolov, ali svoju ponudu predstavile su i turističke zajednice, hoteli i izletišta. Svoje tradicionalne proizvode predstavilo je desetak OPG-ova koji ove godine stigli iz gotovo svih krajeva Hrvatske. Pršuti, sirevi, voćna vina i rakije, ali isto tako i lovačke delicije bili su dio ponude koja je na Sajam privukla velik broj gurmana.

Obzirom da je jedan od primarnih ciljeva Sajma i edukacija, ove je godine ponovo bio naglasak na sadržaje poput izložbi, radionica i prezentacija. Tako je Zoološki vrt Zagreb predstavio gmazove i vodozemce, otrovne i neotrovne zmije naših krajeva s kojima su se posjetitelji mogli i poigrati, a obzirom da je vrijeme berbe gljiva, Gljivarsko društvo "Smrčak" iz Čakovca na Sajmu je izložilo stotinjak različitih vrsta gljiva, koja je zasigurno bio najposjećeniji dio sajma na kojemu su neumorni gljivari objašnjavali kako prepoznati jestivu od nejestive gljive. Izložba prepariranih slatkovodnih riba tvrtke "Interland" također je privlačila pozornost posjetitelja, a posebno diorama s prepariranim životinjama Lovačkog muzeja Hrvatskog lovačkog saveza, koje je bilo omiljeno mjesto fotografiranja. Novost ove godine je bila izložba i radionica izrade bonsai drvaca koju je vodio agronom Adrian Horvat, poučavajući kako se oblikuje stabla specifična za naše podneblje poput lipe, graba i bora.

Nakon zatvaranja sajma u Varaždinu, sa zanimanjem se očekuje otvaranje novog Sajma lova i ribolova u Zagrebu koji će svoja vrata otvoriti u petak 20. listopada zajedno s još tri sajma zdravog življenja: 8. Sajam zdrave hrane, 3. Sajam pčelarstva i 8. Sajam alternative.

Foto: Tugomir Pemper


Fotoprilog


Tagovi

Svi hrvatski sajmovi lova i ribolova Lovačka oprema i turistička ponuda Sajam lova Ribolova Prirode i turizma Izložba gljiva Izložba zmija Radionica bonsai Domaće delicije OPG-ova


Autor

Tugomir Pemper

Više [+]

Nakon 30-godišnje profesionalne karijere u Večernjem listu, na mjestu novinara i urednika te pisanja i uređivanja više informativnih tiskovina lokalnog i regionalnog karaktera, i dalje objavljuje tekstove u raznim tiskovinama i na portalima, a bavi se i publicističkim radom, ponajviše iz područja lovnog turizma, biciklizma i različitim drugim temama koje su povezane sa životom u prirodi. Član je Hrvatskog novinarskog društva (zamjenik predsjednika ogranka HND Bjelovar).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije