Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Conpasta 2017
  • 07.11.2017. 08:25

Ljubitelji tjestenine, posjetite Conpastu u Karlovcu!

Karlovac je po četvrti put domaćin internacionalnog kongresa tjesteničastva "Conpasta" s brojnim radionicama i degustacijama!

Foto: RitaE/pixabay.com
  • 344
  • 34
  • 0

Karlovac je po četvrti put domaćin internacionalnog kongresa tjesteničarstva "Conpasta", desetom po redu, koji će se održati 09. studenog 2017. u Kongresnom centru Zrinski (Dom HV) s brojnim radionicama i degustacijama.

U 14 sati gradonačelnik Karlovca Damir Mandić svečano otvara event PAŠTA FEŠTA na kojem će se u svrhu populariziranja tjestenina pripremiti 500 obroka raznih vrsta jela s tjesteninom koja spravljaju eminentni hrvatski kuhari.

Nemamo ni jednu zaštićenu tjesteninu

"Hrvatska nema niti jednu zaštićenu tjesteninu. U Europi je godišnji promet zaštićenim delicijama blizu 50 milijardi eura. Domaća hrana je brand kojeg moramo razviti i intenzivirati, tjestenina je također vrlo bitna u toj priči, no današnja situacija je daleko od blistave", ističe Stjepan Odobašić, direktor tvrtke Robinson koja organizira Conpastu. Velike šanse za zaštitu imaju pljukanci, fuži, šurlice i makaruni.

U dokumentu ispod teksta pronađite detaljan program kongresa!

Osnovni cilj kongresa je preferiranje domaćih jela, populariziranje tjestenine, kao zdrave hrane putem različitih okusa i sirovina. Jela će spravljati naši eminentni kuhari. U sklopu kongresa, osim radionica, održat će se natjecanje profesionalnih hrvatskih kuhara i učenika srednjih kuharskih škola Hrvatske i Slovenije.

Foto: RitaE/pixabay.com


Dokumenti


Tagovi

Conpasta 2017 Karlovac Tjesteničarstvo Tjestenina Radionice Program Kuhari


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.