• Otočni sajam
  • 26.06.2015. 12:50

Ljetni Sajam otočnih proizvoda u Tkonu

Tradicionalni Ljetni Sajam otočnih proizvoda održati će se ovu subotu 27.06. od 19:30 sati u Tkonu na Mulu.

  • 138
  • 8
  • 0

Tradicionalni Ljetni Sajam otočnih proizvoda održati će se ovu subotu 27.06. od 19:30 sati u Tkonu na Mulu. Svake subote tijekom turističke sezone u Tkonu se održava Sajam otočnih proizvoda kao dodatna turistička ponuda svim gostima i posjetiteljima Tkona.

Gostima se nude tradicionalni, autohtoni otočni proizvodi i suveniri koje izrađuju otočni proizvođači u malim serijama, većinom nositelji oznake Hrvatski otočni proizvod, što je oznaka za brand, kvalitetu i otočno podrijetlo proizvoda. Trenutno u Tkonu je 15 proizvoda označeno oznakom HOP, od toga dva nematerijalna proizvoda: manifestacija Škraping i Glagoljaško pučko crkveno pjevanje koje izvode Pučki pivači sv. Tome Apostola.

Uz Sajam održavaju se i Raspivane gradele sa tradicionalnom gastro ponudom otočnih delicija a koju će pripremati Športsko ribolovno društvo Kunjka iz Tkona. Sajam otočnih proizvoda prati i bogati zabavni Program, te će na svečanom otvorenju Sajma nastupiti Kunjske mažoretkinje, Kulturno umjetnička udruga Kunjka iz Tkona te klapa Školji sa otoka Pašmana. Sajam se održava u organizaciji TZ Općine Tkon i JKU Prvenj, a uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU i Općine Tkon. Pozivamo vas na Ljetni Sajam otočnih proizvoda, feštu autohtonih proizvoda i otočnih delicija.


Tagovi

Tkon Ljetni sajam Otočni proizvodi HOP EU Autohtoni proizvodi Raspivane gradele Kunjka Pučki pivači


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Mali rezime 1. tjedna kod mene! Kako su vremenske prilike vani nepovoljne, a u očekivanju smo još padalina, sjeme salate i kupusa ipak sam odlučila zasijati unutra na toplom i osigurati dobar start biljčicama. I evo, već nakon nekoliko dana... Više [+]