Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otočni sajam
  • 26.06.2015. 12:50

Ljetni Sajam otočnih proizvoda u Tkonu

Tradicionalni Ljetni Sajam otočnih proizvoda održati će se ovu subotu 27.06. od 19:30 sati u Tkonu na Mulu.

  • 180
  • 8
  • 0

Tradicionalni Ljetni Sajam otočnih proizvoda održati će se ovu subotu 27.06. od 19:30 sati u Tkonu na Mulu. Svake subote tijekom turističke sezone u Tkonu se održava Sajam otočnih proizvoda kao dodatna turistička ponuda svim gostima i posjetiteljima Tkona.

Gostima se nude tradicionalni, autohtoni otočni proizvodi i suveniri koje izrađuju otočni proizvođači u malim serijama, većinom nositelji oznake Hrvatski otočni proizvod, što je oznaka za brand, kvalitetu i otočno podrijetlo proizvoda. Trenutno u Tkonu je 15 proizvoda označeno oznakom HOP, od toga dva nematerijalna proizvoda: manifestacija Škraping i Glagoljaško pučko crkveno pjevanje koje izvode Pučki pivači sv. Tome Apostola.

Uz Sajam održavaju se i Raspivane gradele sa tradicionalnom gastro ponudom otočnih delicija a koju će pripremati Športsko ribolovno društvo Kunjka iz Tkona. Sajam otočnih proizvoda prati i bogati zabavni Program, te će na svečanom otvorenju Sajma nastupiti Kunjske mažoretkinje, Kulturno umjetnička udruga Kunjka iz Tkona te klapa Školji sa otoka Pašmana. Sajam se održava u organizaciji TZ Općine Tkon i JKU Prvenj, a uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU i Općine Tkon. Pozivamo vas na Ljetni Sajam otočnih proizvoda, feštu autohtonih proizvoda i otočnih delicija.


Tagovi

Tkon Ljetni sajam Otočni proizvodi HOP Autohtoni proizvodi Raspivane gradele Kunjka Pučki pivači


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."