Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bjelovarski sajam
  • 03.09.2021. 17:00
  • Bjelovarsko-bilogorska, Bjelovar

Lijepo vrijeme i dobra ponuda privukli posjetitelje u Gudovac na Bjelovarski sajam

Jesenski međunarodni bjelovarski sajam je napokon otvorio svoja vrata u Gudovcu. Doduše samo na otvorenom zbog epidemioloških mjera, no posjetitelji nisu izostali.

Foto: Lucija Bencarić
  • 1.361
  • 88
  • 0

Odlično vrijeme, oko 300 izlagača, državna stočarska izložba, bogata ponuda hortikulturnih, gastronomskih te proizvoda mnogobrojnih OPG-ova, privukle su brojne posjetitelje iz svih krajeva zemlje na 28. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam koji je nakon gotovo dvije godine pandemijske krize otvorio svoja vrata. 

"Zadovoljni smo ponudom, ovdje je jako lijepo", kazala nam je posjetiteljica koja je na ovom događaju prvi puta, a doputovala je iz Virovitice. "Nemamo poljoprivredno gospodarstvo, a došli smo iz čiste znatiželje", napomenula je.

Bračni par Zdravko i Nada Crkverac redoviti su posjetitelji sajma. "Ponuda je šarolika, a očekivano, velik je broj strojeva", rekli su nam ovi vitalni 79-godišnjaci koji na svom seoskom domaćinstvu imaju krave, patke i kokoši. Još važnije, bave se uzgojem 40 grla ovaca i to ličke pramenke, pasmine suffolk i slovenske autohtone pasmine solčavsko-jezerske. "Ostatak životinja su preuzeli sinovi", našalio se Zdravko.

Bračni par Zdravko i Nada Crkverac redoviti su posjetitelji sajma

Od brojnih izlagača razgovarali smo s proizvođačem kupinovog vina iz Gudovca. Kaže kako od samih početaka održavanja ovog sajma na njemu izlaže svoje proizvode. "Prodaja vina ove godine je katastrofalna, prodali smo svega 200 do 300 litara", napomenuo je rekavši da na pola hektara ekološkog nasada, ovisno o godini, imaju od 1.200 do 1.500 litara vina godišnje.

Nije jedini kojega je pogodila pandemijska kriza, no, svima nam je za nadati se da dolaze bolja vremena te da će i ovakvih događanja biti više. 

Epidemiološke mjere

U slučaju da planirate posjetiti ovaj sajam vremena za to imate do nedjelje, 5. rujna od 9 do 18 sati. Treba napomenuti da je zbog epidemioloških mjera svaki posjetitelj, osim djece mlađe od 12 godina obavezan predočiti Covid putovnicu ili pak negativan test na koronavirus te osobnu iskaznicu. U slučaju da ih nemate, moći ćete se besplatno testirati brzim testovima na glavnim ulazima (1 i 6) tijekom sva tri dana i to u vremenu od 9 do 17 sati.

Otvoren 28. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam!

Cijene ulaznica ostale su iste kao i prethodne godine, pa je tako ulaz za djecu od sedam do 15 godina, umirovljenike i grupe s minimalno 20 posjetitelja 20 kuna, a za odrasle 30 kuna.

Osiguran je i parking s više od tisuću besplatnih mjesta.

Vidimo se! 

Kako je bilo prvog dana, provjerite u galeriji ispod teksta. 


Fotoprilog


Tagovi

28. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam Posjetitelji Doživljaji Izlagači Gudovac


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer