Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natjecanje konja
  • 14.10.2015. 13:20

Konji iz Karlovca i Velike Gorice najbrže vukli trupce

Štraparijada je natjecanje konja u povlačenju trupaca. Na natjecanjima gledatelja nikad ne nedostaje, jer jedni dođu zbog natjecateljskoga duha i navijanja, a drugi jer vole konje.

Foto: Nova Bukovica
  • 553
  • 15
  • 0

U Novoj Bukovici, mjestu u Virovitičko-podravskoj županiji, održana je 3. Štraparijada-natjecanje konja u povlačenju trupaca. Organizirali su je uzgajivači konja Josip i Ana Lovrenčić, Goran Križetić te Mato i Mateo Gonza, uz podršku općine Nova Bukovica i Pilane Jaklić.

Osim domaćih natjecatelja, došli su i oni iz Velike Gorice, Zagreba i Karlovca, Novske, Hrvatske Dubice, Brezovice i Popovače, njih 30-ak, a okupilo se i prilično gledatelja. Natjecanje je održano u četiri kategorije, određene prema težini konja i težini trupca te broju konja koji potežu trupce. Također, pravilima je određeno i vrijeme povlačenja trupca na stazi dugoj 80 metara.

Natjecatelji iz Velike Gorice i Karlovca najbolji u lakoj kategoriji

U lakoj kategoriji natjecali su se konji pojedinačno, teški do 600 kg i parovi konja koji zajedno teže do 1.200 kg. Konji pojedinačno, povlačili su trupac od borovine obujma 0,8 kubika, težak oko 640 kilograma, u trajanju tri minute. Prvo mjesto zauzeli su Vedran Pereković iz Velike Gorice i njegov konj Pašo, koji je kladu odvukao 70,40 metara. U natjecanju s parovima konja, u istoj kategoriji, natjecatelji su imali pet minuta vremena da sa svojim konjima vuku kladu od 1,8 kubika, tešku oko 1440 kilograma. Pobjednio je Darko Udorović iz Karlovca, čiji su konji Golub i Rubin, cijelu stazu od 80 metara, s trupcem prošli za tri minute i 40 sekundi.

U teškoj kategoriji apsolutni pobjednici su konji Ivice i Ante iz Karlovca

U teškoj kategoriji natjecali su se konji pojedinačno, teži od 600 kg i parovi konja koji su zajedno teži od 1.200 kg. U natjecanju konja pojedinačno, koje je moglo trajati tri minute, pobijedili su Ivica i Ante Velić iz Karlovca. Njihov Zeko cijelu je stazu s trupcem od jednog kubika, teškog oko 800 kilograma, prošao za dvije minute i sedam sekunda. U teškoj kategoriji konja parova, klada od 2,4 kubika, težine oko 1920 kilograma, mogla se vući pet minuta. Konji Bugar i Zeko, Ivice i Ante Velića, u tom su vremenu prevalili 26,30 metara te i tu osvojili prvo mjesto.

Foto: Nova Bukovica


Tagovi

Nova Bukovica Virovitičko-podravska županija Štraparijada Natjecanje konja Povlačenje trupaca Velika Gorica Karlovac Zagreb Kategorije Vedran Pereković Pašo Darko Udorović Golub Rubin Ivica Velić Ante Velić Zeko Bugar


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer