Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrvatska agencija za hranu
  • 08.09.2017. 12:00

Konferencija o procjeni rizika porijeklom iz hrane

Na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, 16. i 17. listopada održat će se 16. i 17. listopada 2017. godine.

Foto: Pixabay/JerzyGorecki
  • 236
  • 17
  • 0

Hrvatska agencija za hranu (HAH), uz potporu Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA), pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović te pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva zdravstva RH, organizira 2. hrvatsku konferenciju o procjeni rizika porijeklom iz hrane.

Konferencija će se održati 16. i 17. listopada 2017. godine, na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku. U sklopu konferencije održat će se i nacionalno obilježavanje Svjetskog dana hrane 2017., koje HAH već tradicionalno organizira u suradnji s Organizacijom za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO).

Poseban naglasak na GMO hrani

Glavni cilj ove konferencije s međunarodnim sudjelovanjem je obraditi neke od aktualnih tema iz područja procjene rizika, komunikacije o riziku, prehrane i prehrambenih navika, što će omogućiti renomirani predavači iz zemlje i inozemstva.

"Ove godine, posebni naglasak stavili smo na pitanje genetski modificirane hrane te percepciju potrošača vezano za ovo područje, kao jedno od značajnih pitanja kako na nacionalnoj, tako i na europskoj razini, a koje će biti obrađeno u sklopu Okruglog stola, na istoimenu temu", naglašava Andrea Gross-Bošković, ravnateljica HAH-a.

Tri glavna cilja HAH-a

Obilježavanjem Svjetskog dana hrane, već osmu godinu za redom, u HAH-u nastoje istaknuti najvažnije teme kojima se bavi FAO u okviru svoja tri glavna cilja: suzbijanje gladi, pothranjenosti i siromaštva, briga o sigurnosti i dostupnosti hrane te održivo upravljanje prirodnim resursima, pri čemu se ovogodišnja tema "Promijenimo budućnost migracija. Ulažimo u prehrambenu sigurnost i ruralni razvoj." značajno reflektira i na zbivanja u našoj zemlji te uzroke i posljedice migracija na važna strateška pitanja Republike Hrvatske.

"Kako bi ova konferencija, kao i prije dvije godine, uistinu zaživjela kao mjesto razmjene znanja, iskustava i ideja, te postala platforma za promicanje znanstvenih kontakta i dogovora o budućoj suradnji s predstavnicima nadležnih tijela, industrije, organizacijama potrošača, znanstvenicima te ostalim dionicima s područja Hrvatske i regije, nastojimo i ove godine svim našim sudionicima pružiti nove informacije i znanja iz navedenih područja s ciljem zajedničkog unaprjeđenja sustava sigurnosti hrane RH", kaže ravnateljica Gross-Bošković zaključivši kako se nada da će i ove godine ispuniti očekivanja izborom tema i predavača, pri čemu im je vodilja bila i povratna informacija sudionika od prethodnih godina.

Rok za prijavu do 1. listopada

Za sudjelovanje na konferenciji možete se prijaviti putem web obrasca, najkasnije do 1. listopada 2017.

Konferencija je namijenjena predstavnicima nadležnih tijela, industrije, organizacijama potrošača, znanstvenoj zajednici te svim dionicima u sustavu sigurnosti hrane iz Hrvatske, ali i regije.

Konferencija će se održati na hrvatskom i engleskom jeziku, uz simultano prevođenje.

Program konferencije potražite ovdje.

Foto: Pixabay/JerzyGorecki


Tagovi

Andrea Gross-Bošković Hrvatska agencija za hranu Sigurnost hrane


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo