• Techagro 2014
  • 03.04.2014. 10:42

Klaster poljomehanizacije u Brnu

Klaster poljomehanizacije uspostavio je izravni kontakti s članicama češkog Udruženja proizvođača poljomehanizacije sa tendencijom veće suradnje

  • 257
  • 29
  • 0

Međunarodni sajam poljoprivredne mehanizacije Techagro 2014 održao se od 30. ožujka do 3. travnja 2014. u Brnu (Češka). Među mnogobrojnim posjetiteljima sajma bio je i Klaster poljomehanizacije. Na sajmu se se mogli vidjeti najnoviji trednovi iz svijeta poljoprivredne mehanizacije. U istom vremenskom terminu održavali su se Animal Vetex 2014, veterinarski sajam, kao i Silva Regina 2014, sajam šumarstva, lova i ribolova. Sajam se prostirao na 70.000 m2.

Ranije dogovoreni matchmaking s češkim Udruženjem proizvođača poljoprivredne mehanizacije obavljen je na izlagačkim prostorima pojedinih članica. Uspostavljeni su izravni kontakti s članicama češkog Udruženja proizvođača poljomehanizacije i zaključak je da postoji potencijal za veću suradnju između čeških i hrvatskih proizvođača poljoprivredne mehanizacije.

Iz češkog Udruženja proizvođača poljoprivredne mehanizacije ukupno je izlagalo 42 članice na sajmu Techagro. Klaster menadžer posjetio je gotovo polovicu izlagača češkog Udruženja proizvođača poljomehanizacije s kojima su obavljeni razgovori. Tom prigodom predstavljen je Klaster poljomehanizacije i razgovaralo se o mogućoj poslovnoj suradnji kroz trgovačke odnose i proizvodnu kooperaciju, a o čemu će više biti govora u budućim kontaktima kada se budu detaljnije istražile sve mogućnosti suradnje.


Tagovi

Poljoprivredna mehanizacija Klaster Brno Udruženje Techagro 2014 Suradnja Animal Vetex Silva Regina


Partner