Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 13.07.2018. 09:30

Kako pripremiti projekt uz EU novce? Dođite na besplatnu radionicu i kušajte najbolje domaće proizvode!

Ministarstvo poljoprivrede poziva na posljednju u nizu manifestaciju "Naše domaće, sada i ubuduće" na koju stižu i najbolji hrvatski proizvođači!

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 447
  • 30
  • 0

Kako pripremiti projekt uz EU novce - dođite na besplatnu radionicu Ministarstva poljoprivrede i kušajte najbolje domaće proizvode! Poziva tako Ministarstvo poljoprivrede na posljednju u nizu manifestaciju "Naše domaće, sada i ubuduće" koje će se održati u subotu, 14. srpnja u 12 sati na Europskom trgu u Zagrebu.

"Najbolji hrvatski proizvođači stižu u Zagreb predstaviti proizvode koji nose neku od oznaka kvalitete: Mlijeko s hrvatskih farmi, Meso s hrvatskih farmi, Jaja s hrvatskih farmi, Med s hrvatskih pčelinjaka te brašno i kruh s hrvatskih polja. Predstavit ćemo i hrvatske proizvode prepoznate u cijeloj Europskoj uniji, jer nose jednu od zaštićenih EU oznaka: izvornosti, zemljopisnog podrijetla i zajamčeno tradicionalnog specijaliteta", navode iz Ministarstva.

Uz nastupe kulturno umjetničkih društava i uz stručnu pomoć chefa Tomislava Špičeka, održat će se i Radni ručak s potpredsjednikom Vlade RH i ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem s početkom u 12 sati.

"Nakon uspješne manifestacije "Doručak s hrvatskih farmi“, u kojoj smo u svim hrvatskim županijama predstavili lokalne poljoprivrednike i njihove proizvode, u sustave kvalitete i označavanja Hrvatske poljoprivredne agencije uključilo se 500 novih poljoprivrednih proizvođača. Proizvodi OPG-a su postali traženiji, povećala se njihova on-line prodaja, ugostiteljski objekti sve više uključuju označene domaće proizvode u svoju ponudu.

Ove godine smo pokrenuli novu priču o hrvatskoj poljoprivredi koja ima i edukativni karakter. U svim hrvatskim županijama, uz pomoć Hrvatske poljoprivredne agencije i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, predstavili smo nove mogućnosti financiranja projekata u ruralnom razvoju i dali korisne savjete poljoprivrednicima za pripremu projekata novcem EU fondova. U zadnjih godinu i pol dana ugovoreno je 8.500 novih projekata u poljoprivredi i ruralnom razvoju vrijednih 4,8 milijardi kuna. Grade se nove farme, podižu novi nasadi, poljoprivrednici kupuju novu mehanizaciju, grade se dječji vrtići u malim naseljima... Nastavljamo intenzivno s natječajima do kraja godine, kako bi što više financijskih sredstava došlo u ruke hrvatskih poljoprivrednika", zaključuju iz Ministarstva poljoprivrede.

Zainteresirani za sudjelovanje na radionici mogu se prijaviti ovdje.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ruralni razvoj Naše domaće Sada i ubuduće Zagreb


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]