Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Predavanje
  • 23.05.2016. 17:30

Kako pokrenuti OPG i ostvariti poticaje?

LAG Međimurski doli i bregi i Udruga Zora pozivaju Vas na predavanje Kako pokrenuti OPG i kako ostvariti poljoprivredne poticaje, koje će se održati u utorak 24.05.2016. s početkom u 18 sati.

Foto: LAG Međimurski doli i bregi/Facebook
  • 2.438
  • 236
  • 0

LAG Međimurski doli i bregi i Udruga Zora pozivaju Vas na predavanje "Kako pokrenuti OPG (Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo) i kako ostvariti poljoprivredne poticaje" koje će se održati u utorak 24. svibnja 2016. s početkom u 18 sati u konferencijskoj dvorani MESAP-a (Ul. Josipa Marčeca 27, 40305 Nedelišće).

Istraživanje "Moje mjesto u zajednici", u sklopu istoimenog projekta koje je udruga Zora nedavno provela za područje Međimurske županije, a u sklopu kojeg su istraživali potrebe stanovnika/ca, ispostavilo se da je prioritetna potreba Poticanje zaposlenosti i gospodarstva:

  • zaštita radničkih prava
  • poticanje razvoja samozapošljavanja, malog poduzetništva, obiteljskih tvrtki, OPG-ova i zadruga
  • edukacija i pomoć kod traženja zaposlenja

Međimurska županija ima veliki poljoprivredni potencijal

Temeljem rezultata istraživanja organiziramo ovo zanimljivo predavanje koje će održati predstavnice Savjetodavne službe Ljiljana Kocen, dipl. ing. agr. i Natalija Peter-Hunjadi, dipl. ing.agr., a na kojem će biti predstavljene osnovne informacije vezane za otvaranje OPG-a i mogućnost ostvarenja izravnih potpora kao i obveze koje OPG treba pritom ispuniti.

Budući da je Međimurska županija veliki poljoprivredni potencijal, posebice za ekološku poljoprivredu, otvaranje i djelovanje OPG-a isto tako pruža i mogućnost samozapošljavanja i stvaranje radnih mjesta.

Brošura "Moje mjesto u zajednici"

Svi sudionici će dobiti i svoj primjerak brošure "Moje mjesto u zajednici" koja objedinjuje sva mjesta i kontakte istih na kojima se građani/ke mogu javiti ukoliko imaju problem, prigovor, prijedlog i slično vezano uz zdravstvo, gospodarstvo, inspekcije, komunalnu djelatnost, socijalna pitanja i slično na području Međimurske županije, ali i nacionalno. Brošuru možete pročitati ovdje.

Projekt "Moje mjesto u zajednici" je podržan od Fondova Europskog gospodarskog prostora, Kraljevine Norveške i Međimurske županije. Ugovor je potpisan sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, a projekt je odobren na natječaju "Demokratizacija i ljudska prava".

Foto: LAG Međimurski doli i bregi/Facebook


Tagovi

Predavanje LAG OPG Poticaj Samozapošljavanje


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/