Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Predavanja
  • 25.02.2014. 10:15

Kako mjesec utječe na poljoprivredu?

U varaždinskom kinu Galerija u subotu, 1. ožujka 2014. razmjenite sjemenje i naučite kako mjesec utječe na poljoprivredu

Foto: freepik.com
  • 299
  • 24
  • 0

Buđenjem prirode polako dolazi vrijeme prvih vrtlarskih radova. Stoga, Udruga za promicanje održivog načina življenja Gredica, i ove godine organizira već tradicionalnu predsezonsku razmjenu sjemenja uz zanimljiva predavanja.

Predavanja i razmjena sjemena održat će se u subotu, 1. ožujka u varaždinskom kinu Galerija u vremenu od 10 do 12 sati. Ulaz je besplatan, a Udruga Gredica poziva sve zainteresirane za ekološke metode vrtlarenja te čuvanje starih sorti sjemena neka im se pridruže.

Predavač Vlado Posel iz Kuršanca sve prisutne upoznat će sa osnovnim načelima biodinamike, homeodinamike i organskog uzgoja povrća, a na predavanju iskusnog biodinamičkog proizvođača povrća bit će riječi i o mjesečevom kalendaru te o značenju sinodičkog i sideričkog Mjesečevog perioda. Vlado Posel inače ima obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u Kuršancu na kojem već godinama uspješno, na principima biodinamike, proizvodi povrće bez upotrebe kemije, bez umjetnih stimulansa i u međusobnom skladu biljnog i životinjskog svijeta na imanju.

Rudolf Pereglin sa OPG-a Pereglin iz Svetog Ivana Zeline, govoriti će o vrlo aktualnoj temi uzgoja presadnica te o koristima toplih gredica. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Pereglin je eko-imanje koje proizvodi zimnicu bez octa (ajvar, džem, marmelade, sirupe), sokove bez umjetnih sladila, kolače bez jaja, čokolade i margarina (bajadera, jafa, baklava, bučnica sa sirom), bio sendviče od seitana, a u svojoj bogatoj ponudi također imaju ekološki proizvedeno sezonsko voće i povrće te eko sjeme raznog povrća.

Za vrijeme održavanja predavanja u predvorju varaždinskog kina odvijat će se razmjena sjemenja na kojoj će prisustvovati brojni eko-sjemenari. Iz Udruge Gredica pozivaju sve pojedince i udruge koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima da sudjeluju na razmjeni sjemenja i na taj način doprinesu očuvanju biološke raznolikosti. "Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme", poručuju organizatori.

Foto: freepik.com


Tagovi

Poljoprivreda Predavanja Razmjena sjemena Udruga Gredica Varaždin Rudolf Pereglin Vlado Posel Uzgoj presadnica


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

20.03.2024. posađen prvi dio krumpira za sezonu 2024.