Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • zEEleni Fest Kutina 2014
  • 05.06.2014. 14:00

Kako je protekao premijerni zEEleni Fest Kutina?

zEEleni Fest Kutina u svom premijernom izdanju potvrdio je da ima tendenciju dugoročno održive manifestacije, koja će promovirati turističke i gospodarske vrijednosti grada Kutine i Moslavine te cijele regije

  • 82
  • 8
  • 0

U organizaciji Udruge Energo Panona i Grada Kutine, kao glavnog pokrovitelja, održan je prvi zEEleni FEST Kutina 2014, u sklopu kojeg je u subotu 31. svibnja 2014. u Klubu Arkus u Pučkom otvorenom učilištu Kutina održana Konferencija "Održivi razvoj i zeleno gospodarstvo". Konferenciju je pozdravnim govorom otvorio gradonačelnik Grada Kutine Andrija Rudić, iskazavši svoju podršku ovakvim projektima i idejama koje vode ka održivom razvoju.

Renomirani stručnjaci iz raznih segmenata društva održali su svoja interesantna predavanja, sa temama o perspektivi regionalnog gospodarstva i održivog razvoja, o integraciji zelenog gospodarstva u lokalnim sredinama, što donose energetske zadruge te koje su prednosti i potencijali takvog udruživanja poduzetnika, o LED rasvjeti, o ESCO modelima financiranja projekata.

Predstavljen solarni električni automobil u sklopu projekta SOELA

Solarni automobil - projekt SOELA

Na Novom trgu u Kutini istodobno se održavao Sajam obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti, gdje je predstavljen i projekt SOELA, u realizaciji Tehničke škole Kutina. Cilj projekta je razvoj novih inovativnih izvannastavnih aktivnosti i metoda obrazovanja učenika, te poticanje novih znanstvenih i tehničkih inovacija i dostignuća učenika kroz izradu solarnog električnog automobila. Projekt je financiran sredstvima Europske unije u ukupnom iznosu od 189.149,51 eura. Osim Tehničke škole Kutina, partneri Tehničkoj školi Sisak su i Srednja strukovna škola Velika Gorica, Srednja škola Vice Vlatkovića Zadar i Elektrotehnička i prometna škola Osijek te Sisačko-moslavačka županija i HZZ, Područna služba Sisak.

Dodjeljene titule "Mali energetski savjetnik" za najmlađe!

Također, u sklopu zEEleni Fest Kutina 2014 27. svibnja 2014. održana je završna priredba djece iz osnovnih škola sa područja grada Kutine i djece iz Dječjeg vrtića Kutina, okupljene oko natječaja "Mali energetski savjetnik", koji je organizirala Udruga Energo Panona i Grad Kutina. Tom prilikom djeci su podijeljene prigodne nagrade i diplome sa zvanjem "Mali energetski savjetnik" za doprinos i rad na poticanju energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije, poticanje i edukacija drugih učenika osnovnih škola da

Mali energetski savjetnici

učinkovito koriste energiju u školi i kod kuće. Stečenim vještinama i znanjem u polju energetski učinkovitog korištenja energije, sa svojim primjerom i ponašanjem, Mali energetski savjetnik pozitivno utječe na druge učenike, na odrasle osobe, te roditelje. Organizatori su zahvalni svim sudionicima ove manifestacije, organizatorima, svoj djeci, te voditeljima i nastavnicima, koji su omogućili realizaciju iste. Posebne pohvale idu najmlađima iz Dječjeg vrtića Kutina za odličnu priredbu, kojom su pokazali da održivi razvoj ima svoju budućnost u gradu Kutini.

zEEleni Fest Kutina ima tendenciju dugoročno održive manifestacije

Projekt ima tendenciju dugoročno održive manifestacije, koja će promovirati turističke i gospodarske vrijednosti grada Kutine i Moslavine te cijele regije. Organizatori festivala će kroz godinu raditi sustavno na obogaćivanju programa te integraciji različitih poslovnih subjekata, kao i zadržavati ciljani nivo komunikacije.

Aktivnim postfestivalskim djelovanjima te sustavnim komuniciranjem sa partnerima projekta, organizator Udruga Energo Panona će održati manje ciljane stručne skupove te pratiti gospodarske aktivnosti u Gradu Kutini, Moslavini, Sisačko-moslavačkoj županiji.


Tagovi

Zeleni Fest Kutina SOELA Solarni automobil Andrija Rudić Mali energetski savjetnik Energo Panona Održivi razvoj


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]