Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zadružni savez Dalmacije
  • 13.02.2018. 10:30

Jubilarna 20. Međunarodna manifestacija maslinara i uljara Noćnjak 2018.

Jubilarna 20. Međunarodna manifestacija maslinara i uljara Noćnjak 2018. održat će se u Hotelu Olympia u Vodicama pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

  • 306
  • 17
  • 0

Jubilarna 20. Međunarodna manifestacija maslinara i uljara Noćnjak 2018. održat će se od 15. do 18. ožujka 2018. u Hotelu Olympia u Vodicama  pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović

Noćnjak godišnje okuplja i povezuje maslinare i uljare, znanstvenike i stručnjake, predstavnike resornih državnih institucija, proizvođače i distributere maslinarsko-uljarske opreme, trgovačke i hotelijersko-ugostiteljske kuće, medije, te ostale subjekte vezane uz maslinarstvo i uljarstvo, a podržavaju ga znanstvene i obrazovne institucije, uz čije suorganizatorstvo se osmišljava trodnevni program s nizom stručnih predavanja, radionica i degustacija. Stoga Noćnjak treba iskoristiti kao priliku za poslovne razgovore, razmjenu iskustava, povezivanje, informiranje i nove poslovne kontakte.

Manifestacija počinje svečanim otvaranjem u četvrtak 15. ožujka 2018. u 18 sati u Hotelu Olympia, te otvaranjem Sajma opreme, alata i repromaterijala za maslinarstvo i uljarstvo, izložbe maslinovih ulja, proizvoda od masline i proizvoda s oznakom „HOP“ i Olio bara, uz vođene degustacije i prezentacije maslinovih ulja.

Sajam maslinarstva i uljarstva i burza maslinovih ulja

Na sajmu maslinarstva i uljarstva prezentiraju se nove tehnologije, postrojenja, mehanizacija, alati i oprema, zaštitna sredstva, sustavi za navodnjavanje i drugi proizvodi i usluge vezani uz maslinarstvo i uljarstvo. Na Burzi se predstavljaju proizvođači maslinovih ulja, proizvoda od masline i proizvoda od ljekovitog bilja (čajevi, kreme, eterična ulja itd).

Do 23. veljače 2018. možete prijaviti i predstaviti svoju tvrtku i proizvode na sajmu maslinarstva i uljarstva na Noćnjaku. Prijavu za sajam i promociju možete preuzeti na www.zsd.hr te je popunjenu poslati na mail: info@zsd.hr

Trodnevni program manifestacije sadrži stručna predavanja, radionice i degustacije. Sva edukativna događanja i degustacije na manifestaciji, kao i sajam maslinarstva i uljarstva, otvoreni su za posjetitelje bez plaćanja kotizacije.

Mala škola kušanja maslinovih ulja je edukativna degustacijska radionica na kojoj se, uz kušanje maslinovih ulja različitih sorti i karakteristika, unaprjeđuje znanje o maslinovom ulju. Na Olio baru posjetiteljima će biti ponuđena na kušanje različita maslinova ulja, monosortna i višesortna, dobra i defektna, a moći će se kušati i šampionska maslinova ulja. Na izložbi će biti prezentirane pakovine maslinovih ulja i proizvodi od maslina onih proizvođača koji su svoje uzorke proizvoda dostavili na ocjenjivanje i natjecanje.

Petak 16. ožujka 2018. namijenjen je stručno-znanstvenim temama koje će biti prezentirane tijekom znanstveno-stručnog skupa o maslinarstvu i uljarstvu, te stručnog skupa Savjetodavne službe.

 

OlioBar
Olio bar sa ponudom proizvoda za degustaciju

 

Ocjenjivanje kvalitete maslinovih ulja i proizvoda od masline

Za ocjenjivanje kvalitete maslinovih ulja i proizvoda od masline dostavljeno je 467 uzoraka iz maslinarskih regija Hrvatske, te iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Uzorci maslinovog ulja zaprimaju se i ocjenjuju u dvije kategorije: pakovine i otvorena maslinova ulja. U svakoj od ovih kategorija proglašava se šampion kvalitete tj. najbolje ocijenjeno maslinovo ulje, a u kategoriji pakovina šampionsku titulu dobiva i najbolje ocijenjena ambalaža tj. izgled proizvoda. Na Olio baru i izložbi promoviraju se i kušaju maslinova ulja i proizvodi od maslina onih proizvođača koji svoje uzorke dostave na ocjenjivanje i natjecanje.

Ocjenjivanje i izložba proizvoda od masline ima za cilj prikazati i promovirati neograničene mogućnosti upotrebe ploda i drva masline, te maslinovog ulja u proizvodnji raznih proizvoda - krema, prehrambenih artikala, proizvoda od drva masline, suvenira i slično. Uzorci proizvoda od masline zaprimaju se i ocjenjuju u tri kategorije: prehrambeni proizvodi, kozmetički proizvodi i proizvodi od drva masline, a proizvod mora biti sačinjen ili sadržavati plod masline, maslinovo ulje i/ili drvo masline. Svi dostavljeni proizvodi bit će predstavljeni na izložbi, a najbolji i najkreativniji bit će nagrađeni.
 

Maslinovo-ulje
Maslinovo ulje na ocjenjivanju

 

Rezultati ocjenjivanja maslinovih ulja i proizvoda od masline bit će objavljeni na Noćnjaku 2018. i to:

  • Svečana dodjela priznanja za otvorena maslinova ulja održat će se u petak 16.3.2018. u 20.00 sati.
  • Svečana dodjela priznanja za pakovine maslinovih ulja i proizvode od masline održat će se u subotu 17.3.2018. u 20.00 sati.


Kako biste rezervirali smještaj u Hotelu Olympia, popunite Obrazac za rezervaciju smještaja, koji je dostupan na www.zsd.hr i pošaljite ga na mail: sales@olympiavodice.hr ili na fax: 00385 22 452 442.

Za sve dodatne informacije posjetite web stranicu Zadružnog saveza Dalmacije.


Dokumenti


Tagovi

Noćnjak Vodice 2018 Masline Sajam Maslinovo ulje Ocjenjivanje Izložba


Partner

Zadružni savez Dalmacije

Kamila Tončića 4, 21000 Split, Hrvatska
tel: +385 21 348 365, e-mail: info@zsd.hr web: http://www.zsd.hr/