Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredna mehanizacija
  • 05.08.2013.

Još jači i prodorniji NH kombajni

Razvoj tehnologija je podigao ljestvice standarda i zahtjeve poljoprivrednih proizvođača. A upravo to su organizatori testiranja i probnih vožnji uspjeli dokazati pred 100-tinjak novinara iz cijele Europe. Svojevrsni žetveni event održan je u žetvi pšenice u blizini francuskog grada Troyes

  • 1.250
  • 132
  • 0

Kombajni New Holland iz serija CX8000 i TC 5000 postavljaju nove standarde u žetvi i vršidbi. Razvoj tehnologija je podigao ljestvice standarda i zahtjeve poljoprivrednih proizvođača. A upravo to su organizatori testiranja i probnih vožnji uspjeli dokazati pred 100-tinjak novinara iz cijele Europe. Svojevrsni žetveni event održan je u žetvi pšenice u blizini francuskog grada Troyes. Na brežuljkastim poljima pokrajine Champagne-Ardenne vozili smo ili sudjelovali u žetvi s ova oba kombajna. Carlo Lambro, direktor prodaje pobliže nas je upoznao sa svim što rade u ovom svjetskom gigantu proizvodnje poljoprivrednih strojeva. Hedley Cooper govorio je kombajnima na eventu i press konferenciji večer prije u gradu Troyes, u francuskoj pokrajini Champagne-Ardene.

Prikaz žetve i baliranje na Francuskom Troyesu

O Roll belt balirki s varijabilnom komorom predavanje je održao Laurent Libbrecht. Svi su oni sutradan i u polju odradili svoju praktičnu prezentaciju. Lambro nam je pobliže pojasnio što je CNH grupacija. Fiat industrija i CNH, nastaje samo CNH, pa na posljetku, a i danas, nama dobro poznata CNH industrial. Čak 30 posto prodaje je u Europi, srednjem i bliskom istoku, te u Africi. U diviziji traktora rastu, kombajnima nešto malo padaju, a u ostalim proizvodima također bilježe mali porast. Novosti su na kombajnima serije TC, kao i CR. Prvi ima značajne rekonstrukcije na kabini, a CR u tehnologiji.

System High-Capacit TC 5080 i 5080 koje smo vozili za rezanje ima velike noževe i ima vrlo lako podešavanje brzina kose. Sa sustavom High-Capacit postižu se velike brzine u žetvi a da pritom nije ugrožen sam kvalitet požnjevenog usjeva. Pored navedenog treba napomenuti da su noževi u sustavu Extra-Capacit, univerzalni odnosno predviđeni za vrlo raznovrsne usjeve. Važno je istaći I VARIFEED ™ heder kao heder s promjenjivim položajem kose u odnosu na puž, odnosno heder za svaku sortu i stanje usjeva.

Baliranje slame

Agregati CX8000 serije, su motori s izuzetnom rezervom snage, produktivnost je bez kompromisa. Kombajni CX8000 serije su opremljeni sa snažnim motorima koji zadovoljavaju standard Tier-4A. Motori imaju kvalitetan i učinkovit sustav hlađenja koji se lako može izbori s najzahtjevnijim uvjetima rada. TC serija se pojavila na tržištu još 1992 godine. Dostigla je i premašila očekivanja tisuće zadovoljnih vlasnika i menadžera. Kombajni serije TC5000 su poznati po svojoj učinkovitosti, pouzdanosti i imaju pravi odgovor na sve zahtjeve individualnih poljoprivrednika I poljoprivrednih zadruga. Na temelju ovih uspjeha serija TC5000 je usavršavana. Poboljšan je motor, smanjena je emisia ispušnih plinova, rad s kombajnom je lakši, preglednost je savršena pa je I kvalitetu požnjevenog usjeva vrhunski.

Roll-Bar ™ sustav je osnovna značajka ovog sustava je osigurati pouzdanu rotaciju balu. To osiguravaju rotacijski valjci, koji je čvrsto drže balu. Kompresija se odvija lakše, jer ne treba uzeti u obzir sve čimbenike, kao što je npr.. željena gustoća bale. Mi smo pogledali baliranje slame, ali isto tako perfektno radi u spravljanju sjena i sjenaže.

U video prilogu možete pogledati prezentaciju žetve i baliranja slame


Fotoprilog


Tagovi

New Holland Kombajn Combine Troyes Ardene Champagne TC 5080 TC 5070 CR8000 Žetva Francuska France


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]